Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

VALIDOR - In Blood In Battle

 


VALIDOR - In Blood In Battle


Symmetric Records


Facebook


Οι VALIDOR είναι το προσωπικό όραμα ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε κόντρα σε πολλά προβλήματα και αντιξοότητες για να κυκλοφορήσει την δουλειά του. Θυμάμαι σαν χθες τις συζητήσεις που είχαμε με τον Odi Toutounis για την προσπάθεια του να δώσει ζωή στις συνθέσεις τους καθώς και για τους μουσικούς που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει μουσική του. Ένας άνθρωπος παθιασμένος κι ενθουσιασμένος γι’ αυτό που έκανε. Για τον λόγο αυτό η συγκεκριμένη μπάντα είναι το προσωπικό του πρότζεκτ. Όχι γιατί είναι εγωμανής και θέλει να ελέγχει τα πάντα, αλλά γιατί ήξερε τι ήθελε να δημιουργήσει και πώς να το αποδώσει.


Το «In Blood In Battle» είναι το ντεμπούτο άλμπουμ των VALIDOR που κυκλοφόρησε το 2011 από την Eat Metal Records. Στον δίσκο αυτόν συμμετείχε κι ο γνωστός μουσικός Bob Katsionis ιδιοκτήτης της Symmetric Records, ο οποίος αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει τον δίσκο αυτόν σε περιορισμένα αντίγραφα (300 τον αριθμό) μέσω αυτής.


Το είδος μουσικής που υπηρετούν οι VALIDOR είναι αυτό του heavy/power metal ήχου με έντονο το επικό στοιχείο. Συγκεκριμένα το συγκρότημα ισορροπεί μεταξύ του Αμερικάνικου και Ευρωπαϊκού ήχου. Θα έλεγα ότι αντλούν έμπνευση από συγκροτήματα όπως οι MANOWAR και οι BLIND GUARDIAN κυρίως, αλλά δευτερευόντως θα ανακαλύψετε επιρροές κι από IRON MAIDEN και RUNNING WILD. Επίσης δεν διστάζουν να ενσωματώσουν στον ήχο τους και speed – thrash metal στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι συνθέσεις με τίτλο «Stealer Of Souls» και «Through The Storm» που ξεκινάει με επική διάθεση για να εξελιχθεί κάπου στα μισά της σε thrash metal καταιγίδα. Επίσης μου άρεσε που τα φωνητικά του Odi έχουν αυτή την ελληνική προφορά όταν τραγουδάει τους Αγγλικούς στίχους, κάτι που μου έφερε κατά νου τους DOMINE.


Έχοντας, λοιπόν, δημιουργήσει έναν επικό metal ήχο και οι στίχοι της μπάντας έχουν το ανάλογο ύφος. Σπουδαίοι χαρακτήρες της ηρωικής φαντασίας όπως ο Κόναν κι ο Ελρικ του Μελνιμπονέ, ο Ρόλαντ αλλά και πειρατές που ψάχνουν καταραμένους θησαυρούς έχουν την τιμητική τους εδώ.


Για την ποιότητα του δίσκου δεν έχω να πω πολλά προσωπικά. Μου δημιουργεί ακριβώς τις ίδιες εντυπώσεις που μου δημιούργησε όταν τον πρωτοάκουσα το 2011 που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά. Πρόκειται, δηλαδή, για μια ποιοτικότατη δουλειά επικού heavy metal που κοιτάει στα μάτια οποιαδήποτε κυκλοφορία του είδους έχουμε αποθεώσει και προέρχεται από το εξωτερικό (π.χ. VISIGOTH, ETERNAL CHAMPION κ.λπ.). Η καινούρια δε παραγωγή της επανακυκλοφορίας δίνει στον δίσκο περισσότερη λεπτομέρεια και τον κάνει να ακούγεται πιο μελωδικός χωρίς να μειώνει στο ελάχιστο το επικό συναίσθημα. Παρόλα αυτά προτιμώ λίγο περισσότερο την τραχύτητα που χε η δουλειά αυτή στην πρώτη της παραγωγή.


Με λίγα λόγια το «In Blood In Battle» είναι μια δουλειά φτιαγμένη από έναν μουσικό που χε ταλέντο, όραμα και ήξερε τι ήθελε να πετύχει. Αποτέλεσμα αυτών, να μας προσφέρει μια δουλειά που αξίζει να υπάρχει σε κάθε δισκοθήκη όποιου θεωρεί τον εαυτό του οπαδό του ποιοτικού epic metal αλλά και heavy/power metal ήχου. Μάλιστα θα έλεγα, αν μπορείτε, να αποκτήσετε και τις 2 εκδόσεις της παρούσας κυκλοφορίας.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: