Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

FORGOTTEN LEGACY - The Oracle



FORGOTTEN LEGACY - The Oracle

Stormspell Records


Η εταιρία αναφέρει την συγκεκριμένη κυκλοφορία ως το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της Πενσυλβανία. Τώρα αν με αυτή την δήλωση της η εταιρία κυριολεκτεί ή υπερβάλει είναι κάτι που θα το κρίνετε εσείς. Η ουσία είναι ότι το εν λόγω συγκρότημα ιδρύθηκε το 2009 και έμεινε ενεργό μέχρι το 2013. Το 2009 κυκλοφόρησαν το EP με τίτλο «The Oracle». Η παρούσα κυκλοφορία είναι ουσιαστικά επανακυκλοφορία του ως άνω EP που είχε κυκλοφορήσει σε 100 αντίτυπα από την ίδια την μπάντα. Βεβαίως εδώ τις 5 συνθέσεις της αρχικής κυκλοφορίας συμπληρώνουν άλλες 5 συνθέσεις εκ των οποίων οι 4 είναι σε στάδιο προπαραγωγής και η μια remake του τραγουδιού με τίτλο «2012». Ουσιαστικά, δηλαδή, μιλάμε για μια κανονική κυκλοφορία.

Ο ήχος των FORGOTTEN LEGACY ανήκει στο είδος του U.S. power metal ήχου, όπως διαμορφώθηκε στα μέσα – τέλη της δεκαετίας του 80 έως τις αρχές της δεκαετίας του 90. Θα τον χαρακτήριζα σαν μια μίξη κλασσικών heavy metal επιρροών και speed metal. Κατά τη γνώμη μου ο ήχος τους μπορεί να συγκριθεί με αυτό συγκροτημάτων όπως οι SANCTUARY, HELSTAR, ICED EARTH και CRESCENT SHIELD. Τους τελευταίους τους αναφέρω κυρίως γιατί η φωνή του Joel Wood μου έφερε στο νου τον σπουδαίο και αδικοχαμένο Michael Grant.

Σε γενικές γραμμές οι συνθέσεις των FORGOTTEN LEGACY χαρακτηρίζονται από το δυναμισμό τους, τα έντονα ρυθμικά μέρη και τα επιθετικά τους riff. Είναι δύσκολο να μην τους απολαύσουν οπαδοί των ως άνω αναφερόμενων συγκροτημάτων.  Παρόλα αυτά, η κυκλοφορία αυτή όπως πολλές του είδους τους, για τον γράφοντα, έχει ένα σημαντικό ελάττωμα. Υπάρχει έλλειψη ποικιλίας στις συνθέσεις. Αυτό έχει ως συνέπεια μεμονωμένα να ακούγονται πολύ ευχάριστα, αλλά σαν σύνολο η κυκλοφορία πιθανόν να σας κουράσει.

Σε κάθε περίπτωση για πρώτη κυκλοφορία, οι FORGOTTEN LEGACY δείχνουν ότι είναι μια ταλαντούχα μπάντα με πολλές δυνατότητες και ελπίζω ότι η επανακυκλοφορία της συγκεκριμένης δουλειάς τους να τους δώσει το κίνητρο να δραστηριοποιηθούν ξανά. Όπως, λοιπόν, ανέφερα και παραπάνω ακούστε τους και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: