Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

MOONREFLEX – Storm In All Universe



MOONREFLEX – Storm In All Universe

Independent


Το εξώφυλλο της πρώτης κυκλοφορίας των MOONREFLEX και δη ο τρόπος που ναι γραμμένο το λογότυπο της μπάντας σίγουρα παραπέμπουν σε  πιο ακραίες μορφές του metal ήχου. Προσωπικά πίστεψα ότι είχα να κάνω με ένα συγκρότημα που κινείται στο χώρο του black metal. Ίσως, όλο αυτό, να έγινε σκόπιμα για να δείξει την διάθεση των μελών του συγκροτήματος που είναι να δημιουργήσουν metal μουσική χωρίς τους περιορισμούς κάποιου συγκεκριμένου είδους.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε στον Τάραντα της Ιταλίας το 2015 από την μεταξύ άλλων τραγουδίστρια Jennifer Tarentini και του μεταξύ άλλων κιθαρίστα Giuseppe Daggiano. Οι δυο αυτοί μουσικοί που ουσιαστικά αποτελούν το συγκρότημα προέρχονται από δυο διαφορετικούς και θεωρητικά μη συμβατούς μουσικούς χώρους. Συγκεκριμένα η Jennifer αρέσκεται στον ήχο της rock/hard rock μουσικής κι ο Giuseppe είναι οπαδός του thrash metal ήχου. Αυτούς, λοιπόν, τους 2 διαφορετικούς μουσικούς κόσμους προσπαθούν να ενώσουν με τους MOONREFLEX και ένα πρώτο αποτέλεσμα της προσπάθειας τους αυτής είναι η παρούσα κυκλοφορία.

Ακούγοντας, λοιπόν, το «Storm In All Universe» έχεις την αίσθηση ότι ακούς ταυτόχρονα κάτι οικείο αλλά κι εντελώς πρωτότυπο. Ο Giuseppe έχοντας αναλάβει την δημιουργία της μουσικής μας δίνει ρυθμικά μέρη με έντονα grooves και μελωδικά thrash metal στοιχεία που έχουν σαφείς αναφορές στον ήχο συγκροτημάτων όπως οι PANTERA, MEGADETH και ANNIHILATOR. Η Jennifer δε με την εκφραστική της φωνή δίνει στον ήχο του συγκροτήματος ένα hard rock συναίσθημα που αρκετές φορές φλερτάρει με τον rock ακόμη και alternative rock/metal ήχο. Όπως, ανέφερα, παραπάνω, ο ήχος των MOONREFLEX είναι αρκετά ιδιαίτερος και δύσκολος να συγκριθεί με τον ήχο κάποιας συγκεκριμένης γνωστής μπάντας. Παρόλα αυτά και με αρκετή δυσκολία, τολμώ να πω ότι ηχητικά είναι κοντά σε συγκροτήματα όπως οι EVANESCENCE, οι πρόσφατοι NIGHTWISH και οι συμπατριώτες τους LACUNA COIL.

Ενώ, λοιπόν, θεωρώ το πάντρεμα του hard rock με τον thrash metal ήχο αρκετά επιτυχημένο και βρίσκω ότι το συγκρότημα έχει καλές ιδέες, παρόλα αυτά η κυκλοφορία αυτή έχει και χτυπητές αδυναμίες. Κατ’ αρχήν η παραγωγή είναι αδύναμη και δεν αναδεικνύει πλήρως τις συνθέσεις τους. Επίσης στο μιξάρισμα του δίσκου τα φωνητικά είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα μουσικά όργανα. Και τέλος, οι συνθέσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα αν ήταν συντομότερες και λιγότερες, μιας και σε κάποια σημεία του δίσκου βρήκα κάποιες ιδέες να επαναλαμβάνονται.

Εν κατακλείδι οι  MOONREFLEX αποτελούνται από 2 ικανούς και ταλαντούχους μουσικούς που έχουν πραγματικό όραμα για την μουσική τους και καλές ιδέες. Αν καταφέρουν, λοιπόν, να τιθασεύσουν αυτό το ταλέντο τους και βελτιώσουν κάποια τεχνικά θέματα σχετικά με τον ήχο τους, είμαι σίγουρος ότι θα μας απασχολήσουν ευχάριστα στο σύντομο μέλλον.


Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: