Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: WHITE SKULL – Metal Never Rusts

 


WHITE SKULL – Metal Never Rusts


Rock Of Angels Records


Homepage

Στην Ελλάδα η Ιταλική heavy και power metal σκηνή έγινε γνωστή κυρίως από συγκροτήματα όπως οι DOMINE, RHAPSODY και DOOMSWORD και θα έλεγα δικαιολογημένα λόγω της ποιότητας των δουλειών που έχουν κυκλοφορήσει αυτά. Παράλληλα, όμως, με αυτές τις μπάντες υπήρχαν και υπάρχουν κι άλλα συγκροτήματα από την χώρα αυτή που και μακρά πορεία έχουν καταγράψει στην heavy metal σκηνή κι έχουν κυκλοφορήσει αξιολογότατες δουλειές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου συγκροτήματος είναι και οι WHITE SKULL που για μένα είναι κάπως αδικημένοι διότι άνετα έμπαιναν στην ως άνω ιερή τριάδα συγκροτημάτων που έχω αναφέρει, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι έχουν κυκλοφορήσει δισκάρες όπως «Tales from the North» και «Public Glory, Secret Agony».


Τα στοιχεία που σαφώς χαρακτηρίζουν τους WHITE SKULL είναι η παθιασμένη και τσαμπουκαλεμένη φωνή της Federica "Sister" De Boni και η καλή αίσθηση της μελωδίας και συνθετική ικανότητα του κιθαρίστα – συνθέτη και «καπετάνιου» του συγκροτήματος Tony Mad Fontò. Στοιχεία που συναντάμε και στην καινούρια τους κυκλοφορία.


Από την ακρόαση του δίσκου ένα πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι αυτή η 5ετής παύση από την προηγούμενη κυκλοφορία τους «Will of the Strong» και λόγω της «πανδημίας» λειτούργησε ευεργετικά για το συγκρότημα αφού φαίνεται να έχει γεμίσει τις μπαταρίες του τόσο σε επίπεδο δημιουργικό όσο κι εκτελεστικό. Όσο για το τι ακριβώς θα ακούσετε εδώ, όπως άφησα να εννοηθεί και παραπάνω, είναι μια κλασσική κυκλοφορία των WHITE SKULL. Οι 10 συνθέσεις που απαρτίζουν την κυκλοφορία ισορροπούν καλά μεταξύ μελωδίας και δυναμισμού. Για όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ το συγκρότημα θα αναφέρω εδώ ότι οι επιρροές τους προέρχονται κυρίως από την Ευρωπαϊκή heavy/power metal σκηνή και από συγκροτήματα όπως HELLOWEEN, RUNNING WILD, IRON MAIDEN, ACCEPT και GRAVE DIGGER, αλλά μπορούν να συγκριθούν ηχητικά και με συγκροτήματα από τις Η.Π.Α. όπως λόγου χάρη οι RIOT, FIFTH ANGEL κ.λπ. Επίσης στη σύνθεση «Jingle Hell» μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το συγκρότημα αποτίει φόρο τιμής σε μουσικούς όπως οι KING DIAMOND και ALICE COOPER. Φυσικά να σας προσφέρω εδώ και την πληροφορία ότι στο τραγούδι «Scary Quiet» συμμετέχει ως guest ο Chris Boltendahl, ο οποίος έχει αναλάβει επίσης την μίξη και το mastering του δίσκου. Τέλος η φωνή της Federica "Sister" De Boni μπορεί να έχει χάσει κάτι από το σφρίγος της πρώτης της νιότης, παρόλα αυτά παραμένει χαρακτηριστική κι αυτή που ταιριάζει καλύτερα στον ήχο των WHITE SKULL.


Σαφώς και με την παρούσα κυκλοφορία τους οι WHITE SKULL αποδεικνύουν ότι το metal δεν σκουριάζει (σημ. αν και λούφαξε όταν με πρόσχημα την πανδημία καταπατήθηκαν ανθρώπινα δικαιώματα κι ελευθερίες). Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά στη δόξα τραβά. Με πιο απλά λόγια αν γνωρίζετε το συγκρότημα και αγαπήσατε δουλειές του όπως: «Tales from the North» και «Public Glory, Secret Agony», τότε θα πρέπει να αποκτήσετε κι αυτή την κυκλοφορία, αλλά ακόμη κι αν τους πετυχαίνετε για πρώτη φορά εδώ η παρούσα κυκλοφορία είναι μια πολύ καλή αρχή για να τους γνωρίσετε.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: