Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ VOIDNAUT – Nadir



VOIDNAUT – Nadir

7Hard Records


Οι VOIDNAUT ξεκίνησαν την μουσική τους σταδιοδρομία αρχικά σαν project συγκρότημα του κιθαρίστα Κώστα Κρίκου (πρώην THE SILENT RAGE) και του τραγουδιστή Σταύρο Benardo (πρώην THE SILENT RAGE). Λίγο μετά την ίδρυση τους στο συγκρότημα προστέθηκαν ως μέλη ο ντραμερ Κώστας Αλεξάκης (επίσης ντράμερ των ACID DEATH) και ο μπασίστας Κώστας Τασάκος (πρώην DOUBLE SQUARE και VERDICT DENIED). Με την ολοκλήρωση, λοιπόν, της σύνθεσης οι VOIDNAUT από προτζεκτ συγκρότημα μεταμορφώθηκε σε κανονικό πλήρως λειτουργικό μουσικό σχήμα.

Το «Nadir» που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος. Ενός συγκροτήματος που μπορεί να μην μετράει πολλά χρόνια ύπαρξης, αλλά οι μουσικές παραστάσεις και οι εμπειρίες των μουσικών που συμμετέχουν σε αυτό, καθώς και το ταλέντο τους, το καθιστούν μια κυκλοφορία που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Με τους VOIDNAUT γίνεται σαφές ότι οι ως άνω μουσικοί θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε ένα είδος μουσικής διαφορετικό από αυτό που έπαιζαν ή παίζουν στις άλλες μπάντες τους. Αν εκεί, λοιπόν, ακολουθούσαν πιο κλασσικές δομές του metal και ακραίου metal ήχου, εδώ εισέρχονται στα εδάφη του μοντέρνου metal ήχου.

Η μουσική τους είναι σαφώς επηρεασμένη από την groove και nu metal σκηνή που κυριαρχεί κυρίως στην Αμερικάνικη ήπειρο και τις Η.Π.Α., αλλά διαθέτει και κάποιες αναφορές στο μελωδικό death metal όπως διαμορφώθηκε στην Σουηδία. Ο ισορροπημένος συνδυασμός βαρέων riffs με grooves και μελωδία, καθώς και η εκφραστική ερμηνεία του Σταύρου Benardo δίνουν στον δίσκο βάθος και ποικιλία. Κάτι που ναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε τέτοιου είδους κυκλοφορίες.

Οι επιρροές του συγκροτήματος προέρχονται σαφώς από μπάντες όπως οι DISTURBED, PANTERA, GODSMACK και IN FLAMES, αλλά τις φιλτράρουν μέσα από το δικό τους προσωπικό στυλ παιξίματος.

Μπορεί να μην είμαι θιασώτης του ήχου που επιλέγουν να κινηθούν οι VOIDNAUT, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να αναγνωρίσω την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά. Μας προσφέρουν έναν δίσκο όπου συνδυάζουν την εμπειρία με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο με τις καλές μουσικές ιδέες. Στοιχεία που καθιστούν την κυκλοφορία αυτή ευχάριστη στο άκουσμα ακόμη και για έναν ακροατή που δεν είναι οπαδός του μοντέρνου metal ήχου. Στα συν και η δυναμική και καθαρή παραγωγή του δίσκου.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: