Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ

My rating: 3 of 5 stars

Ένας χαρακτήρας που κυκλοφορεί με ένα κοστούμι γεμάτο κατσαρίδες σε μια μεταπυρηνική Αμερική ή πιο σωστά σε έναν κόσμο όπου το ανθρώοπινο είδος είναι υπο εξαφάνιση είναι μια πολύ καλή ιδέα. Μια ιδέα που με παρακίνησε να πάρω αυτό το βιβλίο δίχως δεύτερη σκέψη. Η ιδέα βέβαια δεν εγγυάται και την ποιότητα, αλλά είναι μια καλή αρχή. Και ως ένα βαθμό το βιβλίο γίνεται αρκετά περίεργο και παράδοξο θα έλεγα. Επίσης έχει μια καλή δόση μαύρου χιούμορ που βγαίνει απρόσμενα και ανεπιτήδευτα κατά την ανάγνωση του βιβλίου. Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω είναι ότι τελειώνει κάπως γρήγορα ή ότι είχε περιθώρια ο συγγραφέας να το εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο. Με άφησε δηλαδή με μια αίσθηση ότι ήθελε κάτι ακόμα το βιβλίο αυτό. Για να είμαι δίκαιος είναι κάτι που και ο ίδιος το ομολογεί.
Επίσης στο βιβλίο αυτό θα βρείτε και το πρώτο διήγημα με τον χαρακτήρα του βιβλίου που μας λέει με συνοπτικό και ουσιώδη τρόπο πως ξεκίνησε η ιστορία του χαρακτήρα με περίεργο κουστούμι.
Θα έλεγα ότι είναι ένα περίεργο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί και ιδιαίτερα από τους φίλους του είδους της σκληρής επιστημονικής φαντασίας.

Υπόθεση:

Μπορείς να επιβιώσεις από μια πυρηνική έκρηξη.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη τύχη, και ίσως ένα αυτοσχέδιο κουστούμι καλυμμένο με κατσαρίδες. Θα μπορούσε να δουλέψει. Αυτό τουλάχιστον πίστευε ο Ντην πριν πέσουν οι βόμβες και πριν το κουστούμι του τον ωθήσει στη δολοφονία ενός πολύ σημαντικού άντρα μπροστά στο μνημείο του Ουάσινγκτον.
Τώρα πια η Ουάσινγκτον φαίνεται φρικτά άδεια. Η ζωή στη Γη φτάνει στο τέλος της.
Γεγονός που δημιουργεί στον Ντην την απλή απορία: "Και τώρα, τι γίνεται;"
Η απάντηση σ' αυτή την ερώτηση θα τον οδηγήσει σε ένα μυστηριώδες ταξίδι σε μια νέα μεταπυρηνική Αμερική, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μοναξιά, τη ραδιενέργεια, τον έρωτα και ένα ασταμάτητα εξελισσόμενο κουστούμι από κατσαρίδες με δική του θέληση.
Η παράξενη περιπέτεια του Ντην είναι το τελευταίο χρονικό της ανθρώπινης ύπαρξης, οι τελευταίες καταχωρίσεις στο ανθρώπινο... Ημερολόγιο Αφανισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: