Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Blake Crouch "Η ΠΟΛΗ"

Τίτλος: Η Πόλη
Συγγραφέας: Blake Crouch
Θεματολογία: Αστυνομικά - Θρίλερ, Περιπέτεια
Εκδότης: Διόπτρα
"Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς."
Groucho Marx

‘Ενας πράκτορας του FBI ερευνά την εξαφάνιση δυο συναδέλφων του σε μια μικρή πόλη, το Πάινς στο Αιντάχο.Μετά από  ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ξυπνάει στο νοσοκομείο της πόλης.Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι αυτός που λέει, δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο και μάλιστα θεωρείται ύποπτος δολοφονίας.

Το θέμα οικείο σε όσους διαβάζουν βιβλία μυστηρίου.Ο πράκτορας, δυναμικός και έξυπνος και η μικρή γραφική πόλη που κρύβει σκοτεινά μυστικά στα οποία συμμετέχουν προφανώς όλοι οι κάτοικοι.



Και ναι, είναι κάπως έτσι, με τη διαφορά ότι το σκοτεινό μυστικό που αποκαλύπτεται προς το τέλος δεν είναι σίγουρα αυτό που θα περίμενε κανείς ( τουλάχιστον όχι εγώ).


Eνα βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα καθώς η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα αλλά και η αφήγηση γρήγορη χωρίς κοιλιές.Οχι δεν είναι υψηλή λογοτεχνία, όχι δεν θα σου θέσει ερωτήματα για τη ζωή και τον άνθρωπο, όχι δεν είναι το βιβλίο που θα ικανοποιήσει τις αυστηρές λογοτεχνικές απαιτήσεις όσον αφορά τη γλώσσα και το ύφος το οποίο όμως είναι εξαιρετικά γλαφυρό.




Αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα παρακολουθήσεις τον ήρωα χωρίς να χαλαρώσεις ούτε στιγμή,θα αγωνιάς για το τι θα γίνει μετά και θα εκπλαγείς από το τέλος.



Νομίζω ότι αυτά είναι υπεραρκετά.Η απόλαυση που προέρχεται από την ανάγνωση δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται.

  

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση ( θα προβληθεί μέσα στη χρονιά με πρωταγωνιστή το Ματ Ντίλον).Επίσης είναι σε πολύ καλή τιμή (10 ευρώ).Εγώ το πήρα αρκετά ακριβότερα γιατί μόλις είχε πρωτοκυκλοφορήσει (μάλλον πρέπει να είμαι περισσότερο υπομονετική).

Κυριακη Μπελμπιτζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: