Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

PARRIS HYDE - Undercover 1 EP Review



PARRIS HYDE - Undercover 1 EP

Freemood


Ο Parris Hyde είναι μουσικός (τραγουδιστής) και συνθέτης που γεννήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας. Μαζί με τους μουσικούς Paul Crow (guitar), Max Dean (bass) and Karl Teskio (drums) δημιούργησε το συγκρότημα που φέρει το δικό του όνομα. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τον πρώτο μεγάλης διάρκειας δίσκο τους με τίτλο «Mors Tua, Vita Mea» και το οποίο έχω παρουσιάσει εδώ.

Στόχος του συγκροτήματος είναι να δημιουργήσει κλασσική heavy metal μουσική με κάποια μοντέρνα στοιχεία και με έντονο το στοιχείο του τρόμου, συνεχίζοντας κατά κάποιο τρόπο την παράδοση των συμπατριωτών τους DEATH SS, LIZZY BORDEN και του μεγάλου ALICE COOPER και σε μικρότερο βαθμό αυτή του KING DIAMOND. Κι όντως αυτό τον ήχο μας παρουσίασε στο ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Η παρούσα δισκογραφική δουλειά έρχεται μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους «Mors Tua, Vita Mea» και πρόκειται για ένα EP που θα λειτουργήσει ως προπομπός της επόμενης κυκλοφορίας του.

Το EP αποτελείται από 6 συνθέσεις εκ των οποίων οι 4 είναι διασκευές γνωστών pop, rock και metal τραγουδιών, η 1 ακυκλοφόρητη σύνθεση, η οποία ηχογραφήθηκε την περίοδο που η μπάντα ηχογραφούσε το ντεμπούτο της και μια διαφορετική έκδοση (video version) του τραγουδιού «2ND2NO1» που ήδη υπάρχει στο ντεμπούτο τους. Μάλιστα, να σημειώσω εδώ ότι οι PARRIS HYDE δηλώνουν ότι το «Undercover 1» είναι το πρώτο EP από μια σειρά ανάλογων δουλειών που σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν μελλοντικά.  

Το EP ξεκινάει με το τραγούδι «Living Next Door To Alice» που ναι διασκευή του τραγουδιού που συνέθεσαν οι Άγγλοι SMOKIE. Ένα συγκρότημα που υπάρχει από το 1964 και ηχητικά κινείται στο χώρο της pop/rock μουσικής. Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση των PARRIS HYDE, οι οποίοι κράτησαν την μελωδία στο ρεφρέν του τραγουδιού, αλλά του έδωσαν και μια πιο επιθετική και «μοχθηρή» διάθεση. Το έκαναν να ακούγεται, δηλαδή, σαν ένα τραγούδι που πιθανότερα θα έβρισκες σε μια κυκλοφορία του ALICE COOPER. Σειρά έχει το τραγούδι «Bad Romance» της LADY GAGA (η οποία προσωπικά μου φαίνεται ότι αντιγράφει έντονα μουσικούς όπως η MADONA και η CHER),  στο οποίο η μπάντα δίνει ένα κλασσικομεταλικό ύφος, χωρίς όμως, να εντυπωσιάζει, αν κι ακούγεται ευχάριστα. Τρίτο τραγούδι είναι η διασκευή του «House Of 1.000 Corpses» του ROB ZOMBIE που μάθαμε από την ομώνυμη ταινία που σκηνοθέτησε ο ίδιος. Κι εδώ έχουμε θα έλεγα μια αρκετά πειστική αναπαραγωγή του πρωτότυπου τραγουδιού. Το χορό των διασκευών κλείνει η σύνθεση «Lost Reflection» των CRIMSON GLORY. Αξίζει να σημειώσω εδώ ότι ο Midnight είναι ένας από τους αγαπημένους τραγουδιστές του Parris Hyde. Κι εδώ έχουμε, ουσιαστικά, μια επανεκτέλεση του πρωτότυπου τραγουδιού χωρίς όμως ο Parris Hyde να φτάνει την φωνητική δεινότητα του Midnight, παρόλα αυτά αποδίδει σωστά την «δραματικότητα» που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη σύνθεση. Στη συνέχεια έχουμε το ακυκλοφόρητο τραγούδι με τίτλο «No Place To Call Home» που ναι στο ύφος του κλασσικού heavy metal που αποδίδει το συγκρότημα, χωρίς, όμως, να είναι κάτι το εξαιρετικό. Τέλος το EP κλείνει με την καλύτερη σύνθεση στην παρούσα κυκλοφορία που φέρει τον τίτλο «2ND2NO1 (video version)» που έχει έντονες αναφορές στους IRON MAIDEN και μελωδία που αμέσως σου «καρφώνεται» στο μυαλό.

Το «Undercover 1» είναι μια ευχάριστη κυκλοφορία που περισσότερο δείχνει ποιες είναι οι επιρροές του συγκροτήματος, χωρίς, όμως, να προσφέρει κάτι παραπάνω. Θα το συνιστούσα μόνο στους οπαδούς της μπάντας, διαφορετικά ακούστε πρώτα το ντεμπούτο τους με τίτλο «Mors Tua, Vita Mea»


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: