Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

KILMARA - Across the Realm of Time Review


KILMARA - Across the Realm of Time

Rock of Angels Records


Οι Ισπανοί KILMARA μπορεί να μην σας λένε κάτι σαν όνομα, αλλά έχουν μια σημαντική και σχετικά παραγωγική διαδρομή στον χώρο της underground metal σκηνής. Η καριέρα τους ξεκίνησε το 2003 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 4 στούντιο άλμπουμ.

Η πρώτη μου επαφή με τον ήχο του συγκροτήματος ήταν η δεύτερη κυκλοφορία τους με τίτλο «Don't Fear the Wolf» και φαίνεται το χει η μοίρα να τους ξανασυναντήσω στην 4η που ναι ο παρόν δίσκος.

Οι KILMARA, λοιπόν, ηχητικά ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι με τον δίσκο που τους πρωτοάκουσα, δηλαδή παίζουν μελωδικό heavy metal με κάποια power metal και hard rock στοιχεία. Βέβαια, το συγκρότημα από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τόσο στην εκτελεστική του δεινότητα, όσο και στον τρόπο που συνθέτει την μουσική του.

Σαφώς και δίνουν έμφαση στην μελωδία, χωρίς όμως αυτή να λειτουργεί σε βάρος της δυναμικής των τραγουδιών. Μάλιστα θα έλεγα ότι το στιβαρό και βαρύ rhythm section είναι αυτό που αναδεικνύει τις μελωδίες καλύτερα. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στα κιθαριστικά lead μέρη και τα σόλο που ναι μεν είναι τεχνικά, αλλά με μέτρο κι έτσι δίνουν περισσότερο βάθος και ποικιλία στις  συνθέσεις χωρίς να κουράζουν τον ακροατή με υπερβολές. Τα ίδια ισχύουν και για τα φωνητικά που είναι μελωδικά, δυναμικά και δίνουν μια θεατρική – δραματική χροιά στα τραγούδια που υπάρχουν εδώ.

Νομίζω ότι οι KILMARA, θέλησαν να δημιουργήσουν την μουσική που τους αρέσει να ακούν κι ως ακροατές, χωρίς να νοιάζονται για το αν είναι πρωτότυποι ή όχι… Κι αυτό έχει μικρή σημασία για μένα, όταν η μουσική που παίζεις είναι ψυχωμένη. Κι εκεί οι Ισπανοί τα καταφέρνουν πολύ καλά. Προσφέρουν, δηλαδή, έναν δίσκο που ακούγεται ευχάριστα, γεμάτο πάθος και ζωντάνια με αποτέλεσμα να δημιουργεί στον ακροατή διάθεση να τον ξανακούσει.

Αν λοιπόν σας αρέσει το μελωδικό metal και έχετε προτίμηση σε μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι OBSESSION (του Michael Vescera) και ο Yngwie J. Malmsteen, ε εδώ θα βρείτε τον ηχητικό σας παράδεισο.   


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: