Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ CRYSTAL TEARS


     
Στις 29 Απριλίου 2018 είχα την τιμή να είμαι προσκεκλημένος των CRYSTAL TEARS για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου με τίτλο “Decadence Deluxe” που θα κυκλοφορήσει στις 18 Μάιου 2018 από την Γερμανική εταιρία Pride & Joy Music.

Οι πρώτες μου σκέψεις για την πρόσκληση αυτή ήταν ότι είναι τιμητικό όταν ένα συγκρότημα σε καλεί γιατί θέλει να ακούσει την άποψή σου για το νέο του δίσκο και ειδικά ένα zine σαν το δικό μου που δεν ανήκει και στις μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού ηλεκτρονικού και έντυπου χώρου. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι έχω ένα κοινό με τον Χρυσάφη που είναι ο ντράμερ και ο ιδρυτής των CRYSTAL TEARS, ότι, δηλαδή, κάνουμε κάτι που μας αρέσει εδώ και χρόνια και παλεύουμε να το κρατήσουμε ζωντανό όσο περισσότερο γίνεται. Γιατί κακά τα ψέματα, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που επικρατούν στην Ελληνική σκηνή αυτό που κατάφερε ο Χρυσάφης είναι σχεδόν άθλος, το να κρατήσει δηλαδή ζωντανή την μπάντα από το 1997 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα και να έχει ήδη κυκλοφορήσει 4 μεγάλης διαρκείας μουσικά άλμπουμ όλα από εταιρίες του εξωτερικού. Εκεί δηλαδή που είχε πολλές δικαιολογίες να τα παρατήσει, έβαλε πείσμα και συνέχισε.


Με μια μικρή καθυστέρηση προχωρήσαμε στην ακρόαση του νέου δίσκου του συγκροτήματος με τίτλο “Decadence Deluxe”. Ο Δίσκος ξεκινάει με το τραγούδι “Evil Versus Evil” που είναι ένας συνδυασμός heavy metal μελωδίας και thrash riff. Σύνθεση που λειτουργεί ως καλή εισαγωγή και σε προϊδεάζει για το που θα κινηθεί μουσικά το συγκρότημα. Συνέχεια έχει το «Blindead» που επίσης μελωδία και δύναμη συναντιούνται ξανά. Το τρίτο τραγούδι είναι μια διασκευή του τραγουδιού «Heart Of A Lion» των RACER X που υπάρχει και σε μια συλλογή φόρος τιμής στους JUDAS PRIEST του Ελληνικού Metal Hammer. Αρκετά πιστή μεταφορά του τραγουδιού, η οποία όμως έχει και το χαρακτήρα του συγκροτήματος. Συνέχεια έχει το «Where Angels Die» με πιασάρικη μελωδία και γενικά είναι πολύ μελωδικό τραγούδι αφιερωμένο στους μετανάστες. Το «Death Haunts Forever» έχει μια ιδιαίτερη ιστορία μιας και οι στίχοι γράφτηκαν εξ ολοκλήρου από οπαδούς του συγκροτήματος και είναι ένα τραγούδι τίγκα στην ταχύτητα. Τραγούδι νούμερο 6 με τίτλο “My Own Hell”, κλασσικό heavy metal τραγούδι στο οποίο συμμετέχει στα σόλο και σε κάποιες μελωδίες ο κιθαρίστας Ryan Roxie του ALICE COOOPER.  To «Bleeding Me» που έγινε και ένα πολύ συγκινητικό βίντεο κλιπ είναι ίσως το πιο εμπορικό τραγούδι του δίσκου, αλλά με την καλή έννοια. Συνέχεια έχει το «Chaos Thy Name» όπου το συγκρότημα παίζει σχεδόν καθαρό thrash metal. Στο «Sick Of It All» οι ταχύτητες πέφτουν, αλλά το τραγούδι έχει καλή μελωδία και φοβερά σόλο παιγμένα από  τον Fidel De Jesus (XENO DEVATA PROJECT) και τον KARISK (DEADSQUAD). Συνέχεια έχει το «Dear Insanity» που και μόνο μουσικά ακούγοντάς το καταφέρνει να μεταδώσει στον ακροατή αυτό που λέει ο τίτλος του. Προσωπικά αυτή η ατμόσφαιρα παράνοιας που αποπνέει μου έφερε στο μυαλό τους CRIMSON GLORY και το τραγούδι τους «Lost Reflection». Ο Δίσκος κλείνει με ένα από τα καλύτερα τραγούδια του συγκροτήματος ως τώρα που επίσης ενσωματώνει στα σχεδόν 4 λεπτά διάρκειας του την μουσική φιλοσοφία των CRYSTAL TEARS. Τέλος να πω ότι ο δίσκος θα έχει ως bonus 2 ακουστικές διασκευές του «Im Eighteen» του ALICE COOPER και το «Tie Your Mother Down» των QUEEN.

Γενικά η εικόνα που μου άφησε η ακρόαση του δίσκου είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ισορροπημένη δουλειά μεταξύ του κλασσικού heavy metal ήχου και κάποιων μοντέρνων μελωδικών thrash/speed στοιχείων που έχουν ως αναφορά την Σουηδική και κατ’ επέκταση βόρεια Ευρωπαϊκή μεταλ σκηνή. Επίσης ο τραγουδιστής Søren Nico Adamsen με την ερμηνεία που κάνει δίνει μια DIO αισθητική σε όλο το άλμπουμ, κάτι που λειτουργεί υπέρ του. Και το σημαντικότερο από όλα μιλάμε για έναν δίσκο που έχει ποικιλία και ακούγεται χωρίς να κουράζει από την αρχή μέχρι το τέλος. Απόδειξη δε αυτής της ποικιλίας του δίσκου ήταν ότι όσο παρευρεθήκαμε στην παρουσίασή του διαπιστώναμε και διαφορετικές επιρροές ανάλογα με τα ακούσματα, γνώσεις και εμπειρίες μας.

Επίσης από αυτά που δήλωσε το συγκρότημα στην παρουσίαση κατάλαβα ότι στιχουργικά είναι από τις πιο σκοτεινές δουλειές του, αλλά όχι με την έννοια να δημιουργήσει αισθήματα απογοήτευσης στον ακροατή, αλλά να τον παρακινήσει να σκεφτεί για τα θέματα αυτά, κάτι που προσωπικά εκτιμώ πολύ.

Συνήθως όταν περνάνε τα χρόνια σκεφτόμαστε μόνο τα αρνητικά αγνοώντας ότι αυτό το πέρασμα του χρόνου μας κάνει κι ένα μεγάλο δώρο, την εμπειρία. Αυτή η εμπειρία αν χρησιμοποιηθεί σωστά μας βοηθάει να χτίσουμε την προσωπικότητά μας. Πιστεύω ότι ακριβώς αυτό ισχύει για τους CRYSTAL TEARS,οι οποίοι συνδυάζοντας την εμπειρία τους με την αγάπη τους για τη μέταλ μουσική μας προσφέρουν το καλύτερό τους δίσκο μέχρι σήμερα και το κυριότερο καταφέρνουν να δομήσουν έναν ήχο που ναι 100% προσωπικός. Κλείνοντας θα πω ότι είναι από τις λίγες φορές που οι guest εμφανίσεις είναι πέραν από εντυπωσιακές και ουσιαστικές. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι της 18 Μάιου.  Ο Καιρός γαρ εγγύς….
Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: