Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Συνέντευξη PICK UP BONES



Genre: Hard Rock/Heavy Metal

Country: Greece

Questions by: Nick Parastatidis

Answers by: PICK UP BONES

Site: Facebook

1. Γεια σας και καλή χρονιά. Ξεκινώντας την συνέντευξη θα ήθελα να μας δώσετε ένα συνοπτικό βιογραφικό  για το συγκρότημα, όπως πότε δημιουργηθήκατε, τι σας παρακίνησε να φτιάξετε το συγκρότημα και από ποιους αποτελείται;

PICK UP BONES: Καλή χρονιά! Τα μέλη του συγκροτήματός μας έχουν ως εξής: Θωμάς Χαλκιάς (ντραμς), Στράτος Δανιηλίδης (μπάσο), Αρτέμης Αλιχάνοφ (ρυθμική κιθάρα), Γιώργος Μούρας (κιθάρα) και Δημήτρης Τούνης (φωνή).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (φωνή): Όλα ξεκίνησαν όταν στα τέλη του 2013 αποφάσισα πως θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι. Ήθελα να ανεβάσω κάποια τραγούδια μου στο ίντερνετ ,όμως, δεν γνώριζα πολλά από μουσική ή κάποιο όργανο και έτσι ζήτησα βοήθεια από τον Στράτο, ο οποίος είχε αρχίσει μαθήματα μπάσου, και τον Αρτέμη, που μόλις είχε αγοράσει κιθάρα και ήθελε να μάθει να παίζει. Αφού πειραματιστήκαμε αρκετά, κάνοντας πρόβες σε μια παλιά σοφίτα, μας άρεσε και το αποτέλεσμα και το κλίμα μεταξύ μας και έτσι τα παιδιά πρότειναν να φτιάξουμε ένα συγκρότημα, όπως και έγινε.

2. Πως επιλέξατε το όνομα PICK UP BONES για το συγκρότημά σας και έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για εσάς;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Το πρώτο όνομα της μπάντας ήταν KEEP OUT και το είχε προτείνει ο Αρτέμης κοιτώντας ένα τυχαίο αυτοκόλλητο στη κιθάρα του. Στη συνέχεια, αποφασίσαμε πως θέλαμε κάτι καλύτερο και έτσι αρχίσαμε εγώ και ο πρώην κιθαρίστας μας Δημήτρης Μουραλίδης να ψάχνουμε ονόματα. Κάποια στιγμή μου αναφέρει σαν ιδέα για όνομα το τραγούδι του Alice Cooper, “Pick up the bones”, και πρότεινα να το παραλλάξουμε σε Pick Up Bones, ώστε να κάνει και αρχικά PUB,όλοι συμφώνησαν και κάπως έτσι γεννήθηκε το όνομα. Όσον αφορά τη σημασία είναι διπλή. Μπορείς να το μεταφράσεις είτε σαν μαζεύω κόκκαλα(δηλαδή συλλέκτης κοκάλων),είτε σαν κοκάλινο πικ-απ. Διαλέγεις και παίρνεις.

3. Τι θα θέλατε να πετύχετε με το συγκρότημα; Έχετε θέσει κάποιους στόχους ή ξεκινήσατε το μουσικό σας ταξίδι το 2013 κι όπου σας βγάλει;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Όταν ξεκινήσαμε το κάναμε πιο πολύ για να περνάμε καλά και χωρίς ιδιαίτερους στόχους παρά μόνο το να παίξουμε κάποια λαιβ. Αφού είδαμε όμως την απήχηση του κόσμου και ότι πάμε καλά το πήραμε λίγο πιο ζεστά το θέμα και αποφασίσαμε πως πρέπει να παράγουμε πιο πολλά δικά μας τραγούδια. Στόχος μας προς το παρόν είναι να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας άλμπουμ. Όσο για πιο μακροπρόθεσμους στόχους δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακόμα.

4. Από το βιογραφικό σας αντιλαμβάνομαι ότι έχουν περάσει κι άλλοι μουσικοί από το συγκρότημα πριν καταλήξετε στο παρόν σχήμα. Ισχύει αυτό; Αν ναι μπορείτε να τους αναφέρετε;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ναι, η αλήθεια είναι πως δυσκολευτήκαμε αρκετά μέχρι να δημιουργηθεί το τωρινό μας σχήμα. Από το συγκρότημα έχουν περάσει ο Δημήτρης Μουραλίδης και ο Λάζαρος Μπουρουτζόγλου, στη κιθάρα και οι δυο. Όσον αφορά τα ντραμς είναι πολύ μεγάλη ιστορία….

5. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει συνήθως ένα συγκρότημα στην Ελλάδα και πως τελικά βρήκατε τρόπο να τις ξεπεράσετε;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Η αλήθεια είναι πως το κλίμα στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολο ώστε να αναδειχθούν νεανικές μπάντες του είδους. Ευκαιρίες για λαιβ και να σε ακούσει ο κόσμος θα έχεις αλλά δυστυχώς δεν ζούμε στην Αμερική των 80’s για να ελπίζουμε σε ένα συμβόλαιο με μια τεράστια δισκογραφική. Πλέον και η μουσική βιομηχανία και το κοινό έχουν αλλάξει γούστα αλλά και αυτό να μην συνέβαινε ,πολύ απλά, ζούμε στην Ελλάδα. Αυτό τα λέει όλα. Το μόνο θετικό είναι πως στην εποχή μας έχουμε το ίντερνετ και μπορούμε να μοιραστούμε τη δουλειά μας και στο εξωτερικό.


6. Σαν επιρροές σας αναφέρετε τους GUNS N' ROSES, MEGADETH, DEEP PURPLE, BLACK SABBATH. Πως συνδυάζονται όλες αυτές οι επιρροές; Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας σε ακροατές που δεν σας έχουν  ακούσει ακόμη;

PICK UP BONES: Ουσιαστικά ο ήχος μας είναι μια ανάμιξη hard rock/heavy metal. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ καθαρά hard rock ή καθαρά heavy metal. Τα πιο hard κομμάτια μας συνήθως έχουν μέσα και punk ή heavy στοιχεία, ενώ τα πιο heavy κομμάτια μας συνήθως έχουν και κάποια thrash στοιχεία. Πάντως δίνουμε βάση στην ενέργεια που μεταδίδει ο ήχος μας. Θέλουμε τα κομμάτια μας να έχουν δυναμική σύνθεση και ρυθμό.

7. Έχετε κυκλοφορήσει το 2017 ένα single με τίτλο 'Rest in Pepperoni'  για το οποίο φτιάξατε και βίντεο κλιπ. Ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου σε αυτό; Έχετε άλλο υλικό έτοιμο και πότε σκοπεύετε να το κυκλοφορήσετε;

PICK UP BONES: Το ‘Rest in Pepperoni’ πήγε καλύτερα απ’ όσο περιμέναμε, είναι η αλήθεια. Βοήθησε και το γεγονός πως το βίντεο κλιπ ήταν κωμικό και έτσι ο κόσμος το δέχτηκε πιο ευχάριστα. Δεχτήκαμε πολλά θετικά σχόλια και για το κομμάτι και για το βίντεο κλιπ και ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή τη πρώτη μας προσπάθεια .Μέσα στο 2019 θα κυκλοφορήσει και άλλο δικό μας υλικό οπότε να περιμένετε κάτι σύντομα.

8. Στις 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, θα παίξετε στο 8BALL μαζί με RYAN ROXIE, CRYSTAL TEARS και MORPHEUS OUTCRY. Πως αποφασίστηκε η συμμετοχή σας σε αυτή την εκδήλωση και πως νιώθετε γι’ αυτό;

ΘΩΜΑΣ (ντραμς) : Ήρθε σε επαφή μαζί μου ο Χρυσάφης από τους CRYSTAL TEARS και με ρώτησε αν ενδιαφερόμαστε  να παίξουμε στο λαιβ. Όλοι συμφωνήσαμε και έτσι θα συμμετέχουμε και εμείς στην εκδήλωση για την οποία και ανυπομονούμε.

9. Τι να περιμένουμε από τους PICK UP BONES όταν είναι πάνω στη σκηνή; Θα ακούσουμε κι άλλα δικά σας τραγούδια; Επίσης θα ακούσουμε διασκευές κι αν ναι ποιών συγκροτημάτων;

PICK UP BONES: Όταν είμαστε πάνω στη σκηνή το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι να μεταδώσουμε μια ξεσηκωτική ενέργεια στο κοινό και να έρθουμε σε επαφή μαζί του. Εάν το κοινό περνάει καλά τότε περνάμε και εμείς καλά. Σίγουρα θα ακούσετε και άλλα δικά μας τραγούδια και κάποιες διασκευές που δεν θα σας πούμε από ποιους είναι για να μην προδοθούμε.

10. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Παρακαλώ βάλτε τον δικό σας επίλογο στη συνέντευξη μας….  

PICK UP BONES: Και εμείς σας ευχαριστούμε πολύ. Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο και σας περιμένουμε όλους στο live στις 2 Φεβρουαρίου στο 8ball για ένα δυνατό show με πολλές εκπλήξεις….   

Δεν υπάρχουν σχόλια: