Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

REIGN OF FURY - Exorcise Reality



REIGN OF FURY - Exorcise Reality

Independent


Είναι, νομίζω, παραπάνω από εμφανές ότι τα τελευταία χρόνια οι παραδοσιακές μορφές και φόρμες του heavy metal ήχου αναβιώνουν. Νέες γενιές metal μουσικών στρέφονται προς τις ρίζες του ήχου μας είτε για να τον αναπαράγουν είτε για να αντλήσουν έμπνευση από αυτόν και να δημιουργήσουν την δική τους μουσική ταυτότητα. Φαίνεται ότι αυτή η τάση δεν άφησε ανεπηρέαστο και το Ηνωμένο Βασίλειο, την χώρα που ουσιαστικά γέννησε την μουσική που αγαπάμε. Οι REIGN OF FURY από την Αγγλία είναι ένα από τα συγκροτήματα που εκφράζουν την τάση αυτή.

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ σε διαφορετικές εταιρίες, ήτοι το ντεμπούτο τους «World Detonation» το 2012 και το «Death Be Thy Shepherd» το 2015, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δουλειά που θα παρουσιάσω εδώ από μόνοι τους. Μια δουλειά που προς στιγμήν μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη στο youtube μας και το συγκρότημα δεν την έχει κυκλοφορήσει σε κάποια άλλη μορφή. Προφανώς από την κίνησή τους αυτή υποψιάζομαι ότι η συνεργασία του με τις προηγούμενες εταιρίες δεν τους άφησε ικανοποιημένους και οδηγήθηκαν στη λύση του τα κάνω όλα μόνος μου κι έχω τον απόλυτο έλεγχο της μουσικής μου.

Η ως άνω επιλογή τους, τουλάχιστον, από άποψη δημιουργικότητας δείχνει να λειτουργεί ευεργετικά για το συγκρότημα μιας και για τον γράφοντα η παρούσα κυκλοφορία τους είναι η πιο μεστή και ώριμη από τις 3 δισκογραφικές δουλειές τους.

Οι REIGN OF FURY μουσικά κινούνται μεταξύ του speed και thrash metal ήχου, χωρίς όμως να φοβούνται να διανθίσουν τον ήχο τους και με μελωδίες. Αυτό είναι εμφανές και στην παρούσα κυκλοφορία, όπου το συγκρότημα καταφέρνει να συνδυάσει με πολύ φυσικό τρόπο την τραχύτητα του speed/thrash metal ήχου με τις μελωδίες του κλασσικού heavy metal με κύριες αναφορές στους IRON MAIDEN και το NWOBHM κίνημα. Συνεπώς, στην παρούσα κυκλοφορία θα βρείτε 8 συνθέσεις που έχουν ως στοιχείο τους τις όμορφες μελωδίες, τα δυναμικά speed/thrash metal riffs και φυσικά εξαιρετικά κιθαριστικά solo. Το συγκρότημα εδώ καταφέρνει να αποφύγει τις υπερβολές ή για να γίνω πιο σωστός να χρησιμοποιήσει τις υπερβολές στο βαθμό που είναι απαραίτητες και είναι λειτουργικές για την κάθε σύνθεση.

Φυσικά, οι REIGN OF FURY δεν φέρνουν κάτι καινούριο στον ήχο που υπηρετούν. Σαφώς και οι επιρροές τους προέρχονται από συγκροτήματα όπως οι πρώιμοι METALLICAMEGADETH και ANNIHILATOR. Αλλά, το σημαντικότερο στη μουσική δεν είναι να είσαι καινοτόμος (μπορεί να σαι καινοτόμος και βαρετός), αλλά το πώς μετουσιώνεις τις επιρροές σου σε δικό σου ήχο. Κι αυτό το κάνουν, εδώ, εξαιρετικά καλά προσφέροντας μας μια κυκλοφορία γεμάτη φρεσκάδα, έμπνευση, πάθος, ένταση, αλλά και ωριμότητα. Πραγματικά, αξίζει να τιμήσετε την κυκλοφορία αυτή….   


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: