Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

DEMONHEAD - Black Devil Lies


DEMONHEAD - Black Devil Lies

Fastball Music


Η Αυστραλία είναι μεγάλη μεταλομάνα ρε αδερφέ. Δεν ξέρω το πώς και το γιατί, αλλά πολλά αγαπημένα μου συγκροτήματα έρχονται από την χώρα αυτή. Όταν, λοιπόν, έλαβα το promo των DEMONHEAD και διαπίστωσα ότι προέρχονται από την χώρα αυτή, στο μυαλό μου δημιουργήθηκαν ευχάριστοι συνειρμοί. Βέβαια τέτοιες σκέψεις δεν επηρεάζουν την κρίση μου, αφού όλα κρίνονται βάση αποτελέσματος και προσωπικού γούστου.

Οι DEMONHEAD, λοιπόν, ιδρύθηκαν το 2007. Το 2011 κυκλοφόρησαν το EP με τίτλο «Demonology 101» και το 2015 το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «Bring On the Doom». Δυο single αργότερα, ήτοι «No More» και το «Behind the Mirror» κυκλοφόρησαν τον παρόντα δίσκο. Πρώτη φορά το κυκλοφόρησαν το 2019 σαν αυτοχρηματοδοτούμενη κυκλοφορία. Στις 3 – 4 – 2020, θα κυκλοφορήσει εκ νέου από την Fastball Music. Βέβαια η κυκλοφορία της Fastball Music θα έχει επιπλέον 3 συνθέσεις ήτοι τα 2 προαναφερόμενα single και μια live ηχογράφηση του τραγουδιού «Dopetown».

Η μουσική των DEMONHEAD χαρακτηρίζεται από τα groovata ρυθμικά μέρη και τα επιθετικά αλλά συνάμα μελωδικά μέρη. Πιστεύω ο χαρακτηρισμός μοντέρνο heavy metal τους ταιριάζει γάντι, αφού ο ήχος τους ισορροπεί μεταξύ του μελωδικού thrash metal και του κλασσικού heavy metal. Στις συνθέσεις τους θα ανακαλύψετε επιρροές από συγκροτήματα όπως οι METALLICA, MEGADETH, PANTERA, IRON MAIDEN και ANNIHILATOR (απλά ακούστε το τραγούδι «Eyes Of The Insane» και θα καταλάβετε τι εννοώ). Ειδική μνεία θέλω να κάνω και στη σύνθεση «Zombocalypse» όπου παντρεύουν με πολύ όμορφο τρόπο τις επιρροές από EXODUS και LED ZEPPELIN.

Και στιχουργικά, όμως, οι DEMONHEAD κάνουν καλή δουλειά. Αφού με τους στίχους τους θίγουν σοβαρά πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όπως την χειραγώγηση της μάζας κ.λπ. Φυσικά έχουν και θέματα που αγγίζουν το είδος της φαντασίας και του τρόμου, αν και πιστεύω ότι τα χρησιμοποιούν με αλληγορικό τρόπο.  

Οι DEMONHEAD με την δεύτερη στούντιο κυκλοφορία τους μου απέδειξαν ότι υπάρχουν εκεί έξω ακόμη νέοι μουσικοί που εμπνέονται από τον 80’s metal ήχο, αλλά δεν τον αναπαράγουν. Φτιάχνουν την δική τους μουσική ταυτότητα. Κι αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι κυκλοφορία όπως το «Black Devil Lies» που διαθέτει φρεσκάδα, δυναμισμό και πάνω από όλα γνήσιο δημιουργικό ενθουσιασμό. Μια κυκλοφορία που όσο ακούω τόσο περισσότερο εκτιμώ.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: