Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ATTOMICA – The Trick


ATTOMICA – The Trick

Marquee Records


Οι ATTOMICA από την εξωτική Βραζιλία δημιουργήθηκαν πάνω κάτω την ίδια εποχή με τους SEPULTURA, δηλαδή κάπου στο μακρινό 1985. Νομίζω και η κατάληξη του ονόματός τους δείχνει ότι ξεκίνησαν στα 80’ς και προφανώς έμπνευσή τους υπήρξαν οι METALLICA. Ως προς το όνομα τους υπάρχει επίσης κάτι αξιοπερίεργο μιας και ξεκίνησαν με 2 tt, γύρω στο 2004 έκοψαν το 1 t (σαν το Γιάννης με ένα ν)και στο 2009 ξαναγύρισαν στο διπλό t. Πέραν αυτού το συγκρότημα από το 1987 μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 στούντιο άλμπουμ με το «The Trick» να αποτελεί την πιο πρόσφατη δουλειά τους και να έχει κυκλοφορήσει στις 1 Απριλίου 2018.

Στην ουσία, λοιπόν, που είναι η μουσική. Οι ATTOMICA αν και από την Βραζιλία δεν έχουν και πολλά κοινά με τους πιο γνωστούς συμπατριώτες τους. Το δικό τους thrash είναι πιο μετρημένο, πιο μελωδικό κι αν θέλετε πιο ισορροπημένο μεταξύ των καλπαστικών ρυθμικών μερών και των κλασσικών μέταλ μελωδιών. Η τεχνοτροπία με την οποία προσεγγίζουν το thrash metal ιδίωμα ομοιάζει με αυτήν της Bay Area σκηνής και από το πρώτο άκουσμα γίνεται αντιληπτό στον ακροατή ότι οι MEGADETH πρέπει να είναι μεγάλη αδυναμία του συγκροτήματος. Παρόλα αυτά δεν είναι μια μπάντα που αναπαράγει τις επιρροές της, μιας και έχει την ωριμότητα, την εμπειρία, αλλά και την έμπνευση να τις μετουσιώσει στο δικό της πρωτότυπο στυλ.

Ο νέος τους δίσκους μου άφησε την αίσθηση μια καλοδουλεμένης κυκλοφορίας σε όλα τα επίπεδα όπου λογική και ευαισθησία ισορροπούν και εκφράζονται με ιδιαίτερα εμπνευσμένο τρόπο χάριν της τεχνικής ικανότητας του συγκροτήματος. Ναι για μένα οι ATTOMICA δημιουργούν το thrash metal ήχο που ταιριάζει στα γούστα μου μιας και είναι μετρημένος και υπερβάλει εκεί που χρειάζεται για να εκφράσει αυτό που θέλει και να το επικοινωνήσει στον ακροατή. Ένας δίσκος που αξίζει να προσέξετε.


Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: