Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

MALEFISTUM – Enemy



MALEFISTUM – Enemy

Fastball Music


Οι  MALEFISTUM είναι ένα project συνεργασίας μεταξύ μουσικών της metal σκηνής. Εμπνευστής αυτής της προσπάθειας είναι ο κιθαρίστας Jens Faber που τον γνωρίζουμε από τους Γερμανούς power metalers DAWN OF DESTINY. Στο έργο του αυτό έχει συμπαραστάτες την τραγουδίστρια Melissa Bonny, γνωστή μας από τα συγκροτήματα AD INFINITUM, WARKINGS, RAGE OF LIGHT και SERENITY, την τραγουδίστρια  Federica Lanna (SLEEPING ROMANCE) και τους τραγουδιστές Zagan από τους BLACK MESSIAH και Eric Dow των HELSOTT.

Η μουσική των MALEFISTUM δίνει έμφαση στην μελωδία, η οποία υποστηρίζεται από δυναμικά ρυθμικά και συμφωνικά μέρη. Το συγκρότημα ουσιαστικά αναμειγνύει στον ήχο του διάφορα είδη μελωδικού metal ήτοι power metal, symphonic metal και melodic death metal. Στόχος του συγκροτήματος είναι συνδυάζοντας τα ως άνω είδη να δημιουργήσει επική, ατμοσφαιρική μουσική με καλές δόσεις δραματικότητας. Σε αυτό συμβάλλει και η χρήση – διάλογος γυναικείων και ανδρικών φωνητικών. Για να σας προϊδεάσω για το τι θα ακούσετε εδώ, θα σας ζητήσω να φανταστείτε έναν ήχο που συνδυάζει στοιχεία από NIGHTWISH, EPICA, αλλά και CHILDREN OF BODOM.

Ως προς το στιχουργικό κομμάτι, το συγκρότημα ασχολείται με θέματα φιλοσοφικά, υπαρξιακά, αλλά και ποιο συναισθηματικής φύσης. Θεματολογία που υποστηρίζεται εξαιρετικά από τη μουσική του συγκροτήματος και τις ερμηνείες των τραγουδιστών που συμμετέχουν.
Προσωπικά, δεν είμαι μεγάλος οπαδός του ιδιώματος του συμφωνικού power metal, αλλά ομολογώ ότι στο « Enemy» έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από το συγκρότημα που μας προσφέρει έναν δίσκο με ποικιλία ακουσμάτων και συναισθημάτων. Είναι ένας δίσκος που σέβεται τους κανόνες του είδους που υπηρετεί χωρίς, όμως, να διστάζει να πειραματιστεί με αυτούς. Μια κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό ακροατή του είδους.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: