Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

AT WAR – Ordered To Kill



AT WAR – Ordered To Kill

New Renaissance Records/High Roller Records


Δεν είναι οι SABATON οι πρώτοι που υιοθέτησαν το στρατοκαυλικό look στην heavy metal μουσική (αν κι ακόμα περιμένω συγκρότημα αυτού του ύφους να γράψει τραγούδι για το καθάρισμα της «καλλιόπης» ή τις ατελείωτες αγγαρείες) . Υπήρξαν πολλές μπάντες πριν από αυτούς και μάλιστα στα 80’ς. Μια από αυτές, λοιπόν, είναι και οι εξ Ηνωμένων Πολιτειών ερχόμενοι AT WAR που το εξώφυλλο του ντεμπούτου τους έχει την αισθητική ταινίας β διαλογής με σχετικό θέμα το Βιετναμ. Κάτι που φυσικά προσμετράτε θετικά για το καλτ στάτους της μπάντας.

Στο ντεμπούτο τους, λοιπόν, οι περισσότερες μπάντες κάνουν εμφανείς τις επιρροές τους και οι AT WAR δεν αποτελούν εξαίρεση. Είναι ένα συγκρότημα που προφανώς αποτελούνταν από μεταλάδες που είχαν λιώσει δίσκους όπως των VENOM, JUDAS PRIEST, MOTORHEAD και SLAYER και θέλησαν να δημιουργήσουν μουσική ανάλογου ύφους φιλτραρισμένη βέβαια από το δικό τους προσωπικό στυλ. Οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το «Ordered To Kill» ακούγεται σαν μια μίξη των παραπάνω συγκροτημάτων και έχει επίσης πολλές ομοιότητες και με τους πρώτους δίσκους των EXCITER.

Γενικά η παρούσα κυκλοφορία ενώ έχει κάποια καλά στοιχεία, δυστυχώς δεν καταφέρνει να δώσει δυνατές αξιομνημόνευτες στιγμές. Εξαίρεση αποτελούν για εμένα προσωπικά η διασκευή στο τραγούδι των MOTORHEAD “ The Hammer” και το τραγούδι «Ilsa (She-Wolf of the S.S.)» που είναι εμπνευσμένο από την γνωστή sexploitation ταινία των 70’ς. Στα θετικά του δίσκου βέβαια είναι ο ωμός ήχος που κάνει το άλμπουμ να ακούγεται πρωτόγονο και επιθετικό, καθώς και τα σύντομα solo.

Αν είστε μεγάλοι οπαδοί του ακατέργαστου speed metal ήχου των 80’s, τότε οι AT WAR είναι για εσάς ότι πρέπει, διαφορετικά προσπεράστε.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: