Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ GIANLUIGI GIORGINO – Feeling Unreal



GIANLUIGI GIORGINO – Feeling Unreal

Giallo Recording


Είναι σημαντικό σε μια κυκλοφορία να βρίσκεις τον κατάλληλο τίτλο. Έναν τίτλο που αφού ακούσεις ολόκληρο τον δίσκο θα πεις «πράγματι αυτό ήθελε να εκφράσει ο μουσικός ή οι μουσικοί μέσω των συνθέσεών του». Έχοντας, λοιπόν, ακούσει την παρούσα κυκλοφορία θα έλεγα ότι ο κιθαρίστας Gianluigi δεν θα μπορούσε να διαλέξει ποιο αντιπροσωπευτικό τίτλο για την μουσική του και για τα συναισθήματα που αυτή δημιουργεί στον ακροατή.

Ο δίσκος με τίτλο «Feeling Unreal» είναι η πρώτη κυκλοφορία του ως άνω κιθαρίστα, ο οποίος κατάλαβε την αγάπη του και την κλήση του για την μουσική και την ηλεκτρική κιθάρα από μικρή ηλικία. Αυτή του την αγάπη, λοιπόν, την καλλιέργησε αφού έκανε σπουδές τόσο στην χώρα του την Ιταλία αλλά και τις Η.Π.Α. Πέραν, όμως, του ότι είναι ένας γνώστης σε βάθος της ηλεκτρικής κιθάρας, είναι επίσης και τεχνικός ήχου. Στοιχεία που τον βοήθησαν να δημιουργήσει τις δικές του συνθέσεις, 9 στο νούμερο, που θα ακούσετε εδώ.

Κατόπιν, όλων των παραπάνω πιστεύω ότι έγινε αντιληπτό από όλους ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια instrumental κιθαριστική δουλειά που έχει χαρακτήρα και σίγουρα δεν είναι τόσο συνηθισμένη. Βλέπετε ο Gianluigi δεν θέλει να δημιουργήσει έναν δίσκο όπου θα κάνει επίδειξη των γνώσεών του και της τεχνικής του δεινότητας. Όχι, θέλει και καταφέρνει να δημιουργήσει συνθέσεις που έχουν ένα «ονειρικό» - ταξιδιάρικο συναίσθημα, οι οποίες άλλοτε είναι όμορφες και άλλοτε σκοτεινές. Παρά το ονειρικό, όμως, του ήχου του ο καλλιτέχνης δεν μένει ασυγκίνητος και από την επικαιρότητα και δεν αποφεύγει να εκφράσει τον προβληματισμό του γι’ αυτήν, όπως για παράδειγμα στη σύνθεση με τίτλο «I am your voice».

Μουσικά το «Feeling Unreal» κινείται στο χώρο της rock μουσικής με αρκετά στοιχεία progressive rock, αλλά και κάποιες blues και jazz αναφορές. Βασίζεται, κυρίως, στις μελωδίες και τις ονειρικές καταστάσεις που αυτές δημιουργούν, αλλά υπάρχουν και οι πιο δυναμικές – σκοτεινές συνθέσεις όπως οι: «Room 1136», «I am your voice» και το «Icarus».

Σε γενικές γραμμές το «Feeling Unreal»  είναι ένας ενδιαφέρον instrumental rock δίσκος που συνδυάζει τον παραδοσιακό ήχο της μουσικής αυτής με κάποια μοντέρνα – σύγχρονα στοιχεία και διαθέτει ποικιλία, ουσία και προσωπικότητα. Αξίζει να τον προσέξετε….

Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: