Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ WARM SWEATERS FOR SUSAN – Warm Sweaters For Susan EP



WARM SWEATERS FOR SUSAN – Same EP

Joe Black Production


Παρατηρώντας το εξώφυλλο της κυκλοφορίας του συγκροτήματος από τον Τάραντα της Ιταλίας δεν μπορούσα να μην σκεφτώ την αντίθεση του με το όνομά του. Στην πολύ όμορφη εικόνα που έχει δείχνει μια παρέα μικρών κοριτσιών να παίζουν σε κάποια όμορφη παραλία. Εικόνα που παραπέμπει σαφώς σε καλοκαιρινές διακοπές εν αντιθέσει με το όνομα της μπάντας που μεταφράζεται ως ζεστά πουλόβερ για τη Σούζαν και παραπέμπει σε χειμώνα. Πέραν αυτού η όμορφη αυτή φωτογραφία έχει μια 70’ς αισθητική που σε εμένα δημιούργησε μια νοσταλγική διάθεση. Θα έλεγα, μάλιστα, τώρα που έχω ακούσει την εν λόγω κυκλοφορία, ότι η νοσταλγική διάθεση του εξωφύλλου τους  αντικατοπτρίζει τρόπον τινά και τον ήχο τους.

Οι WARM SWEATERS FOR SUSAN στην παρούσα κυκλοφορία τους μας προσφέρουν 5 δικές τους συνθέσεις που κινούνται στον χώρο του alternative rock. Οι συνθέσεις τους είναι μινιμαλιστικές και δημιουργούν στον ακροατή συναισθήματα μελαγχολίας, αλλά έχουν επίσης και μια έντονη ταξιδιάρικη διάθεση, Επίσης η φωνή του Mimmo Gemmano έχει σε σημεία μια πανκ ροκ αισθητική.

Δεν είμαι ειδικός στον ήχο που κινούνται οι WARM SWEATERS FOR SUSAN, αφού δεν είναι το είδος της μουσικής που ακούω, αλλά προσπαθώντας να μαι όσο πιο αντικειμενικός και δίκαιος γίνεται μπορώ να πω ότι για συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2017 παρουσιάζουν μια δουλειά ώριμη, κατασταλαγμένη και δείχνουν ότι οι μουσικοί που συμμετέχουν εδώ λειτουργούν πολύ καλά μεταξύ τους. Προσωπικά θα ήθελα να έχουν λίγο περισσότερη ένταση σε κάποια σημεία, αλλά από την άλλη ίσως έτσι να είναι αυτό το στυλ της μουσικής που υπηρετούν. Αν στις μουσικές προτιμήσεις σας συμπεριλαμβάνονται και τέτοιου είδους ακούσματα, τότε καλό είναι να τους προσέξετε.

Νικόλαο Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: