Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CONCEPT PROJECT – 2


CONCEPT PROJECT – 2

SG Records


Τα κιθαριστικά προτζεκτ συνήθως είναι μόνο μουσική, όπου ο εκάστοτε κιθαρίστας θέλει να αναδείξει την εκτελεστική του δεινότητα πάνω στο όργανο της ηλεκτρικής κιθάρας, αλλά και την ικανότητα του να συνθέτει μελωδίες και ριφ. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές καλές δουλειές πάνω σε αυτήν τη λογική, αλλά πιστεύω όταν είσαι ακροατής με ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις, όπως εγώ, τότε εκτιμάς περισσότερο κυκλοφορίες που προσφέρουν ολοκληρωμένα τραγούδια. Ευτυχώς, οι CONCEPT PROJECT που όπως και το όνομα τους μαρτυρά είναι το προτζεκτ του Ιταλού κιθαρίστα Marco Vitali μέλους των ποιοτικών heavy metallers IBRIDOMA κινούνται σε αυτή την λογική. Προσπαθούν, δηλαδή, να συνθέσουν τραγούδια και μέσω αυτών να αναδείξουν και τις όποιες εκτελεστικές τους δυνατότητες.

Έχοντας παρακολουθήσει την πορεία των IBRIDOMA όλα αυτά τα χρόνια θα έλεγα ότι οι CONCEPT PROJECT στην παρούσα δουλειά τους δεν απέχουν ως προς το ύφος δραματικά από αυτούς. Αυτό, βέβαια, είναι και λογικό αφού ο Marco Vitali είναι πίσω κι από τα δυο αυτά συγκροτήματα. Η διαφοροποίηση στους CONCEPT PROJECT σε σχέση με τους IBRIDOMA έγκειται στο γεγονός ότι εδώ ο Marco Vitali κινείται σε μονοπάτια μελωδικού μεταλ, ενώ εξερευνά και τις επιρροές του από τον hard rock ήχο. Συνέπεια αυτού είναι να δημιουργήσει συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από την μελωδία τους, αλλά δεν υστερούν και σε δυναμισμό.

Στην προσπάθεια του αυτή ο Marco Vitali έχει συνοδοιπόρους κι αρωγούς πολλούς γνωστούς μουσικούς του ήχου μας, από τους οποίους ξεχωρίζουν ονόματα όπως ο Blaze Bayley και ο δικός μας Theodore Ziras.

Εν κατακλείδι ο δίσκος «2» είναι μια ποιοτική κυκλοφορία του μελωδικού μεταλ ήχου που χαρακτηρίζεται από τις μελωδίες του, αλλά και την εκτελεστική  δεινότητα των μουσικών που συμμετέχουν.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: