Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SHY OF A SPARK – Escape


SHY OF A SPARK – Escape

Joe Black Productions


Είναι περίεργο πως κυκλοφορίες σαν αυτήν βρίσκουν το δρόμο τους στην ιστοσελίδα μου, μιας και δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον heavy metal ήχο που παρουσιάζουμε εδώ. Κι αυτό δεν το λέω ούτε υποτιμητικά ούτε γιατί πιστεύω ότι το metal είναι η καλύτερη μουσική του κόσμου, απλά είναι η μουσική που προτιμώ να ακούω και έχω μια εμπειρία πάνω σε αυτήν. Θα ήταν προτιμότερο κυκλοφορίες σαν την παρούσα να καταλήγουν για παρουσίαση σε ανθρώπους που γνωρίζουν το μουσικό ιδίωμα και σαφώς θα μπορέσουν να τις περιγράψουν και να τις αναδείξουν καλύτερα. Με κάθε επιφύλαξη, λοιπόν, θα προχωρήσω στην παρουσίαση του δίσκου αυτού.

Οι SHY OF A SPARK είναι ένα καινούριο και νεανικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Ιταλία το 2014. Ο παρόν δίσκος τους είναι το ντεμπούτο τους. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την μουσική τους σαν alternative/punk rock. Μια περιγραφή που προσωπικά δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ο ήχος τους έχει αρκετά alternative rock στοιχεία, αλλά μάλλον κινείται πιο πολύ σε μονοπάτια που είναι κοντά στον κλασσικό rock ήχο αλλά και το κολεγιακό rock. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από την μελωδία, αλλά και την υπέροχη φωνή της Cristina Di Gregorio, η οποία δίνει με την ερμηνεία της μια θεατρική και δραματική διάσταση στην μουσική του συγκροτήματος. Επίσης και οι υπόλοιποι μουσικοί που αποτελούν τους SHY OF A SPARK βγάζουν μια αυτοπεποίθηση εκτελεστικά και δείχνουν να γνωρίζουν καλά το είδος της μουσικής που υπηρετούν.

Από τα λίγα που γνωρίζω και από αυτά που άκουσα, μπορώ να πω ότι οι SHY OF A SPARK κυκλοφορούν μια καλή κι ενδιαφέρουσα δουλειά για τον ήχο που κινούνται, δηλαδή κάπου μεταξύ alternative, κλασσικού και κολεγιακού rock. Κατά συνέπεια, εάν ψάχνεστε μουσικά και σε τέτοια ακούσματα, τότε το «Escape» θα σας προσφέρει κάποιες καλές στιγμές.

Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: