Τρίτη 2 Μαΐου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: IMMORTALIZER - Born for Metal

 


IMMORTALIZER - Born for Metal


BrainLab Records


Homepage


Θέλεις να δημιουργήσεις heavy metal μουσική, αλλά δεν βρίσκεις συνεργάτες; Ε, δεν θα κάτσεις να σκάσεις. Θα κάνεις ότι κι ο συγχωρεμένος ο Quorthon των BATHORY,θα τα κάνεις όλα μόνος σου. Μπορεί να είναι πιο κοπιαστικός αυτός ο τρόπος, αλλά από την άλλη έχεις πλήρη έλεγχο στη μουσική που δημιουργείς.


Οι IMMORTALIZER, λοιπόν, είναι ουσιαστικά το συγκρότημα ενός ανθρώπου και συγκεκριμένα του ταλαντούχου Dave D.R. και μας έρχονται από τον Καναδά, μια χώρα που ουκ ολίγες φορές έχω εκφράσει την εκτίμησή μου για την metal σκηνή της.


Το συγκρότημα υπάρχει από το 2015, αλλά μόλις το 2023 αισθάνθηκε έτοιμο να κυκλοφορήσει το παρόν ντεμπούτο του που αποτελείται από 10 συνθέσεις. Λογικό θα μου πείτε να πάρει χρόνο όταν πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος σου και θες να παρουσιάσεις ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.


Το μουσικό ύφος στο οποίο κινούνται οι IMMORTALIZER είναι αυτό του κλασσικού heavy metal ήχου με κάποια ίσως στοιχεία κι από το power και speed metal ιδίωμα. Βάσει των δικών μου εμπειριών θα έλεγα ότι το συγκρότημα κουβαλάει επιρροές από συγκροτήματα όπως οι JUDAS PRIEST, IRON MAIDEN, ANVIL και BLACK SABBATH της εποχής που τραγουδιστής ήταν ο μεγάλος Dio. Επίσης, θα έλεγα ότι σε στιγμές, κυρίως των φωνητικών, μου φέρνουν στο νου και τους MEGADETH και METALLICA. Και μιας και μιλήσαμε για φωνητικά θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι η φωνή του Dave μου ακούγεται σαν ένας συνδυασμός μεταξύ Mustaine και Alice Cooper και δεν με χαλάει καθόλου. Ίσα ίσα που μου αρέσει πολύ. Τέλος, στη σύνθεση με τον τίτλο «Lemmy», που δεν χρειάζεται να πω σε ποιόν αναφέρεται, συναντάμε και κάποια πιο Rocknroll στοιχεία πάντα όμως φιλτραρισμένα μέσα από τον heavy metal ήχο. Επίσης στη σύνθεση με τίτλο «We Were Born for Metal» συμμετέχει ο Ralf Scheepers και με την ερμηνεία του την καθιστά μια από τις κορυφαίες συνθέσεις του δίσκου μαζί με αυτήν που φέρει τον τίτλο «The Immortalizer». Όχι, ότι οι άλλες συνθέσεις υπολείπονται, αλλά όπως λέμε γούστα είναι αυτά.


Μπορεί, λοιπόν, να πήρε χρόνο για να ολοκληρωθεί η παρούσα δουλειά, αλλά ήταν χρόνος που για τον γράφοντα ξοδεύτηκε σωστά. Η δουλειά αυτή από μένα χαρακτηρίζεται ως δείγμα καλοπαιγμένης, αυθόρμητης και πάνω από όλα εμπνευσμένης κλασσικής heavy metal μουσικής. Αξίζει τον κόπο να την ακούσετε.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: