Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Συνέντευξη NIGHTHAWKS



Genre: Heavy Metal

Country: Greece

Questions by: Nick Parastatidis

Answers by: Τho(Δωρόθεος) (Vocals)

Site: Facebook

1. Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου έτους. Σε ποια διάθεση σας πετυχαίνουμε και υπάρχουν πλάνα και ελπίδες για το νέο έτος;

Τho: Λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσαμε το ντεμπούτο μας "Night Of The Witch", το νέο έτος ελπίζω να μας βρει με νέα μέλη ώστε  να μπορέσουμε να δώσουμε και κάποια live, ενώ λογικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχουμε έτοιμο ένα ep που θα είναι και προπομπός του δεύτερου album μας που σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσει μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

2. Εκεί που σταματούν οι WOLFCHILD ξεκινούν οι NIGHTHAWKS. Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως έγινε η μετάβαση αυτοί από το ένα συγκρότημα στο άλλο; Γιατί διέλυσαν οι  WOLFCHILD;

Τho: Αφού είχαμε ξεκινήσει την διαδικασία για την ηχογράφηση του πρώτου album των WOLFCHILD προέκυψε ένα(ευτυχώς όχι σοβαρό)πρόβλημα υγείας σε κάποιο μέλος του γκρουπ, δυστυχώς  η φύση του προβλήματος ήταν τέτοια που μας άφησε εκτός δραστηριοτήτων για περίπου ένα χρόνο. Σε αυτό το κενό δημιουργήθηκαν οι NIGHTHHAWKS οι οποίοι αρχικά είχαν την λογική του project. Όταν επιτέλους καταφέραμε να ξαναβρεθούμε είχαμε την αποχώρηση του κιθαρίστα μας του Κώστα ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους έφυγε εκτός Αθηνών. Ο Κώστας ήταν o ένας από τους 2 συνθέτες του σχήματος και αυτός πού έγραφε τα πιο thrash κομμάτια μας, χωρίς την δική του παρουσία οι WOLFCHILD θα ηχούσαν αρκετά διαφορετικοί και έτσι θεωρήσαμε πιο τίμιο να συνεχίσουμε σαν ένα καινούριο σχήμα. Εν τέλει οι NIGHTHAWKS έγιναν από project το βασικό μας γκρουπ έχοντας στην σύνθεση τους 2 μέλη των WOLFCHILD, εμένα στα  φωνητικά και τον Πάνο στην κιθάρα το μπάσο και τύμπανα.

3. Ποια είναι τα κοινά σημεία μεταξύ WOLFCHILD και NIGHTHAWKS και που διαφοροποιούνται μουσικά τα 2 αυτά συγκροτήματα;


Τho: Oι NIGHTHAWKS είναι πιο κοντά στο κλασσικό heavy metal ενώ οι WOLFCHILD είχαν αρκετά thrash στοιχεία. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά κοινά αφού ένας εκ των συνθετών αλλά και ο τραγουδιστής ήταν και στα 2 σχήματα, παρόλα αυτά βλέπουμε τις 2 μπάντες σας διαφορετικές οντότητες.

4. Οι NIGHTHAWKS είναι η πρώτη σας επαγγελματική εμπειρία, εννοώντας ότι κυκλοφορήσατε επίσημο σας δίσκο; Ποιες οι προηγούμενες εμπειρίες σας με προηγούμενα συγκροτήματα;

Τho: Ας ξεκινήσουμε από τον Πάνο ο οποίος κάπου προς τα τέλη της δεκαετίας του 90 έπαιξε σε ένα  heavy/thrash σχήμα που μπορεί να μην κατάφερε να κυκλοφορήσει κάτι, έδωσε όμως κάποιες συναυλίες. Αρκετά χρόνια αργότερα το 2010 ήταν μέλος ενός σχήματος των DEVILISH DOGS οι οποίοι δημιουργήθηκαν από μια παρέα φίλων με διαφορετικά μουσικά ακούσματα, και το πρώτο τους demo εκτός από metal είχε στοιχεία και από άλλα συγγενικά μουσικά είδη. Εγώ μπήκα σχετικά μεγάλος στα κόλπα, αν και φανατικός ακροατής δοκίμασα για πρώτη φορά να τραγουδήσω στα 28 μου  σε ένα black/death σχήμα που δημιουργήσαμε με έναν φίλο μου, παρόλο   που η όλη φάση πήγαινε καλά και αργότερα έγινε μέλος του group ένας φίλος και έμπειρος μουσικός της σκηνής, διάφορες καταστάσεις μας οδήγησαν στο να το διαλύσουμε πριν τελικά κυκλοφορήσουμε κάτι. Με τον Πάνο συναντηθήκαμε μουσικά το 2012 όταν και μου προτάθηκε να αναλάβω τα φωνητικά στους DEVILISH DOGS, από  το σχήμα είχαν αποχωρήσει 3 ιδρυτικά μέλη και η νέα σύνθεση είχε ξεκάθαρα πιο metal ακούσματα, έτσι προέκυψε και το ep light of sun του 2013 όπως και το πρώτο και μοναδικό μας live σαν DEVILISH DOGS. H αποχώρηση ενός ακόμα ιδρυτικού μέλους αλλά και η εισχώρηση 2 νέων μελών μας οδήγησε στην απόφαση να μετονομαστούμε σε WOLFCHILD, και με αυτό  το όνομα κυκλοφορήσαμε το ep armies of the night τό 2015 ενώ δώσαμε και κάποιες συναυλίες. Εν έτη  2019 εκτός από τους NIGHTHAWKS o Πάνος παίζει σε ένα death metal σχήμα με το όνομα BLOODSKULL και εγώ σε ένα group με το όνομα REGNA SATURNIA.

5. Στην παρουσίαση της πρώτης σας κυκλοφορίας έγραψα ότι δεν μπορεί κάποιος να σας εντάξει σε συγκεκριμένο είδος, μιας και ο ήχος σας έχει αναφορές σε πολλά είδη μεταλ μουσικής. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συνειδητά ή σας προκύπτει κατά την διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών σας; Πως θα περιγράφατε των ήχο σας;

Τho: Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική όταν είχαμε συμπληρώσει ήδη αρκετά χρόνια σαν οπαδοί, το μόνο σίγουρο είναι ότι  θέλουμε να παίξουμε την μουσική που αγαπάμε και σε αυτήν περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα ιδιώματα του metal(άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο).Η μουσική μας βγαίνει αυθόρμητα ,ποτέ δεν σκεφτόμαστε το πως θα αντιδράσει κάποιος που θέλει να ακούσει συγκεκριμένα πράγματα. Κάνουμε αυτό που μας αρέσει ακόμα και αν στην τελική δεν αρέσει σε κανέναν, σημαντικότερο για εμάς είναι να δημιουργήσουμε κάτι που να πλησιάζει έστω, αυτό που  θέλουμε να ακούσουμε εμείς σαν ακροατές ,πώς θα περιγράφαμε τον ήχο μας?  heavy metal, έτσι απλά.


6. Το «Night Of The Witch» είναι μια κυκλοφορία που δημιουργήσατε και κυκλοφορήσατε μόνοι σας. Ποια τα θετικά και ποιες οι δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος; Υπάρχουν κάποια πρόσωπα που σας βοήθησαν στο εγχείρημα αυτό και θα θέλατε να αναφέρετε;

Τho: Τα θετικά είναι ότι δεν μας ασκήθηκε καμία απολύτως πίεση για το πότε θα βγάλουμε τον δίσκο, δουλεύαμε πάντα με τους ρυθμούς μας .Τα αρνητικά έχουν να κάνουν κυρίως με το οικονομικό κομμάτι από την στιγμή που όλα μπαίνουν από την τσέπη μας. Θα θέλαμε φυσικά να ευχαριστήσουμε κάποια άτομα που μας βοήθησαν, αρχικά τον παραγωγό μας τον Νίκο Παπακώστα και το entasis studio, την γυναίκα του Πάνου την Ηρώ που έφτιαξε το layout του cd, τον Αποστόλη από τους DENOLITION TRAIN που έπαιξε σόλο στο κομμάτι “mind masters” και φυσικά τον brian le blanc δημιουργό του εξώφυλλου του album. Φυσικά υπάρχει και άλλος κόσμος που μας στήριξε είτε σαν WOLFCHILD είτε σαν NIGHTHAWKS, άλλα ο χώρος μάλλον δεν μας παίρνει για να τους ευχαριστήσουμε όλους ξεχωριστά.

7. Τι είδους στίχους σας αρέσει να γράφετε κι από πού αντλείτε έμπνευση; Υπάρχουν βιωματικά στοιχεία σε αυτούς ή θέλετε να γράφετε στίχους που θα κάνουν τον ακροατή να «φεύγει» για λίγο από την πραγματικότητα;

Τho: Από την στιγμή που γράφουμε εμείς τους στίχους θέλοντας και μη περνάμε σε αυτούς ένα μέρος του εαυτού μας , ακόμα και αν εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Προσωπικά μου αρέσει να δημιουργώ  φανταστικές ιστορίες με κάποιες από αυτές να έχουν μια ιστορική(ή και μυθολογική βάση),φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω βιβλία η και ταινίες που μας σημάδεψαν, γενικότερα πάντως στο κομμάτι των στίχων υπάρχει σχετικά μεγάλη γκάμα θεμάτων, και πιθανότατα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη στο μέλλον.

8. Αλήθεια, πρώτα γράφετε την μουσική και μετά «ταιριάζετε» τους στίχους ή το αντίθετο;

Τho: Συνήθως πρώτα έρχεται η μουσική, όταν γράφω εγώ στίχους προσπαθώ να αφουγκραστώ την ατμόσφαιρα του κομματιού και κατά  κάποιο τρόπο αυτή με καθοδηγεί στο θέμα, έχουν υπάρξει όμως και φορές που οι στίχοι γράφτηκαν πριν την μουσική.

9. Είστε ευχαριστημένοι από την αποδοχή που έχει μέχρι στιγμής το «Night Of The Witch»; Θεωρείτε ότι αυτοί που το έχουν ακούσει αντιλαμβάνονται τι θέλετε να πετύχετε με την μουσική σας; Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που έχετε λάβει μέχρι στιγμής για τη νέα σας κυκλοφορία;

Τho: Είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής, νομίζω ότι ο κόσμος που ακούει underground και old-school heavy metal έχει καταλάβει την μουσική μας ,και για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι εκεί απευθυνόμαστε. Όσο αφορά το καλύτερο σχόλιο, μάλλον το ότι φαίνεται πως η μουσική μας έχει δημιουργηθεί από  οπαδούς.

10. Αν είχατε την δυνατότητα για να κάνετε μια πιο «ακριβή» παραγωγή. Θα αλλάζατε κάποια πράγματα στον δίσκο ή θεωρείτε ότι αυτή η τραχύτητα του ήχου ταιριάζει στην μουσική σας;

Τho: Είμαστε ευχαριστημένοι σε μεγάλο βαθμό από το ηχητικό αποτέλεσμα, οι όποιες διαφωνίες μας έχουν να κάνουν κυρίως με λεπτομέρειες.

11. Εύχομαι καλή χρονιά. Και ελπίζω να σας δούμε να δίνετε κάποια συναυλία σύντομα. Οι τελευταίες γραμμές της συνέντευξης αυτής ανήκουν σε εσάς….

Τho: Καλή χρονιά επίσης ,ευχαριστούμε για την συνέντευξη και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνεις στο webzine σου, αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2020 θα δώσουμε και τις πρώτες μας συναυλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: