Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ THE TRIGGER – The Time Of Miracles



THE TRIGGER – The Time Of Miracles

Massacre Records


Τους Σέρβους THE TRIGGER τους είχαμε φιλοξενήσει και παλιότερα στην σελίδα του webzine μας. Είναι ένα συγκρότημα που υπάρχει από το 2005 και έχει ήδη κυκλοφορήσει3 άλμπουμ τα οποία απευθύνονταν κυρίως στην αγορά των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Πιθανότατα γιατί οι στίχοι των τραγουδιών τους ήταν γραμμένοι στην Σέρβικη γλώσσα. Έχοντας πετύχει την καταξίωση στα μέρη τους, αποφάσισαν με την παρούσα κυκλοφορία να κάνουν το άνοιγμά τους και στην διεθνή αγορά χρησιμοποιώντας Αγγλικό στίχο. Η προσπάθεια τους αυτή με τίτλο «The Time Of Miracles» κέντρισε το ενδιαφέρον των υπευθύνων της Γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας Massacre Records, οι οποίοι και την κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο που μας πέρασε.

Οι THE TRIGGER σε αυτό το διεθνές ντεμπούτο τους μας παρουσιάζουν έναν ήχο που κινείται στα όρια μεταξύ του μοντέρνου metal και nu metal, έχοντας βέβαια και κάποια ψήγματα κλασσικού heavy metal. Χαρακτηριστικό, λοιπόν, του ήχου τους είναι τα ρυθμικά groove μέρη τα οποία αποδίδονται από χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες και τα  εμπλουτίζουν με μελωδίες που μερικές φορές έχουν μια folk και oriental χροιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι συνθέσεις όπως «Don't Feed The Cannibals» και «Abyss». Σε κάποιες συνθέσεις τους επίσης θα έλεγα ότι έχουν μια σκοτεινή progressive metal προσέγγιση που φέρνει στο νου τους NEVERMORE.

Η παραγωγή του άλμπουμ είναι καθαρή και δυνατή. Οι μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα δείχνουν ότι είναι ένα καλά δεμένο σύνολο με εμπειρία που έχει κατασταλάξει που θέλει να κινηθεί μουσικά. Η ερμηνεία της τραγουδίστριας του συγκροτήματος, Milena, είναι παθιασμένη και πολύ παραστατική και σίγουρα συμβάλει στο να αναδειχθούν οι συνθέσεις του συγκροτήματος. Ακόμη η μπάντα για το είδος της μουσικής που παίζει καταφέρνει να πετύχει μια καλή ισορροπία μεταξύ των δυναμικών και μελωδικών μερών της μουσικής της. Προσωπικά θεωρώ ότι μειονέκτημα αυτής της κυκλοφορίας είναι η μεγάλη της διάρκεια, αλλά από την άλλη δεν είμαι και μεγάλος οπαδός του στυλ μουσικής τους.

Να σας ενημερώσω ότι στο συγκρότημα συμμετέχουν και κάποιοι γνωστοί μουσικοί προερχόμενοι κυρίως από την metal σκηνής της χώρας τους, όπως Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos), Emir Hot,  Billy Bandx (Mooncage) και Marko Živanović.

Αν, λοιπόν, αρέσκεστε σε συγκροτήματα όπως οι EVANESCENCE, DISTURBED, LACUNA COIL,PANTERA, NEVERMORE, αλλά και οι JUDAS PRIEST  εποχής “Demolition”, τότε αξίζει να ακούσετε την κυκλοφορία αυτή. Προσωπικά ξεχώρισε συνθέσεις όπως «Don't Feed The Cannibals», « Ashes and Bones», « Boom» και « Abyss».


Παραστατιδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: