Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ο υιός του Νείλου

Ο υιός του Νείλου

My rating: 2 of 5 stars

Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι σκηνοθέτης και αυτό είναι εμφανές στο πόσο καλά περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται οι χαρακτήρες του. Από την άλλη δεν αναπτύσσει τους χαρακτήρες του όσο πρέπει. Προσωπικά θα ήθελα μεγαλύτερη ανάπτυξη των χαρακτήρων του βιβλίου και δη των κακών.

Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα κι έχει ως κεντρική ιδέα την απαρχή του μονοθεϊσμού επί Φαραώ Ακενατών κι έχει αρκετά πληροφοριακά στοιχεία επί του θέματος αυτού. Από την άλλη το βιβλίο σε πολλά σημεία θυμίζει άρλεκιν, κάτι που προσωπικά δεν μου άρεσε. Η ηρωίδα αρχαιολόγος του βιβλίου είναι κοσμοπολίτισσα και πιο συχνά την βρίσκεις σε γνωστά εστιατόρια της Αιγύπτου παρά στο χώμα και την "βρωμιά" των ανασκαφών και των αρχαιολογικών μνημείων.

Η ιστορία, ίσως, σας δώσει την εντύπωση ότι κινείται στη λογική των βιβλίων του Νταν Μπράουν, αλλά είναι πιο κοντά στις δομές ενός αστυνομικού μυθιστορήματος.

Σε γενικές γραμμές "Ο υιός του Νείλου" είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που έχει καλές ιδέες και φεύγει γρήγορα. Έχει τον ενθουσιασμό της πρώτης δουλειάς, αλλά και τα ελαττώματα αυτής, αφού πιστεύω ότι ο συγγραφέας θα μπορούσε να δουλέψει κάποια στοιχεία του βιβλίου του καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: