Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ INNERLOAD – Again



INNERLOAD – Again

Independent/ Vortex Production


Οι INNERLOAD είναι ένα πενταμελές συγκρότημα το οποίο έχει έδρα του την Βενετία της Ιταλίας. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2009 και το 2011 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του με τίτλο «React» από την Ιταλική εταιρία SG Records. Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 2019, δηλαδή 8 χρόνια μετά από το ντεμπούτο τους. 

Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος έχει την ενδιαφέρουσα ιστορία ότι στην παραγωγή του, στο οικονομικό κομμάτι, του πέραν από το συγκρότημα συνέβαλε κι ο κόσμος μέσω της διαδικασίας του “crowdfunding”, το γνωστό στα Ελληνικά «χρηματοδότηση από το πλήθος». Μια διαδικασία που επιλέγουν πολλοί καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια γιατί τους δίνει αυτό που λέμε καλλιτεχνική ελευθερία.

Ο παρών δίσκος είναι η πρώτη μου επαφή με την μουσική των INNERLOAD και μπορώ να πω ότι μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Η μπάντα ηχητικά κινείται στο είδος του κλασσικού heavy metal με έντονες 80’s επιρροές δοσμένες βέβαια μέσα από μια σύγχρονη παραγωγή και ήχο. Καταφέρνουν να συνδυάσουν σύγχρονα και κλασσικά στοιχεία της μουσικής μας. Δίνουν έμφαση στην μελωδία, η οποία υποστηρίζεται από καλοδουλεμένα ρυθμικά μέρη. Θα έλεγα ότι διατηρούν μια καλή ισορροπία μεταξύ των μελωδικών και δυναμικών μερών της μουσικής τους. Επίσης ο δίσκος τους διαθέτει ποικιλία και προσφέρει πληθώρα συναισθημάτων στον ακροατή.

Οι επιρροές του συγκροτήματος κατά την προσωπική μου άποψη προέρχονται από την Βρετανική metal σκηνή με σαφείς αναφορές στους IRON MAIDEN και τους JUDAS PRIEST. Προσωπικά διαπίστωσα και κάποια ψήγματα από MEGADETH, αλλά αυτό είναι υποκειμενική κρίση. Επιπλέον η μπάντα εμπλουτίζει τον ήχο της με κάποια hard rock στοιχεία που δίνουν ακόμη περισσότερο βάθος στον ήχο τους.

Θέλω να σταθώ λίγο και στους στίχους του συγκροτήματος που πέρα από τα κλασσικά μεταλ θέματα (τρόπος ζωής, μουσική, πειρατές κλπ) δείχνει να έχει και κοινωνική ευαισθησία και προσπαθεί να βάλει τον ακροατή σε μια διαδικασία σκέψης και προβληματισμού.

Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, επισημαίνω ότι το «Again» είναι μια πολύ ποιοτική και καλή κυκλοφορία που με το χρόνο σε κερδίζει σαν ακροατή, ειδικά δε αν αγαπάτε τις προσωπικές κυκλοφορίες του BRUCE DICKINSON και του ROB HALFORD. Είναι, δηλαδή, μια κυκλοφορία που αξίζει να στηρίξετε….


Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: