Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ NIGHTHAWKS – Night Of The WitchNIGHTHAWKS – Night Of The Witch

Independent


Με τις πρώτες, σχεδόν, νότες που ακούστηκαν από την συγκεκριμένη δουλειά το μυαλό μου πήγε στο Ελληνικό συγκρότημα WOLFCHILD που είχε κυκλοφορήσει ένα πολύ καλό demo το 2015 με τίτλο «Armies of the Night», Ιδιαίτερα η φωνή του τραγουδιστή τους είναι χαρακτηριστική. Κατόπιν έρευνας που έκανα αποδείχτηκε ότι οι NIGHTHAWKS είναι κατά μια έννοια η συνέχεια των WOLFCHILD, αφού τα μέλη του συγκροτήματος συνυπήρξαν μαζί και στους WOLFCHILD. Ως NIGHTHAWKS κυκλοφόρησαν το 2018 2 demo με τίτλο: «Wolfchild» και «King of Forests». Το άλμπουμ «Night Of The Witch» αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος.

Ο ήχος των NIGHTHAWKS είναι δύσκολο να ενταχθεί σε ένα συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα κι αυτό όχι γιατί είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος ή «ψαγμένος», αλλά γιατί καταφέρνουν να συνδυάσουν διάφορα στοιχεία των κλασσικών metal μουσικών ιδιωμάτων. Ο ήχος τους διακρίνεται για την τραχύτητά του και θα έλεγα ότι έχει έντονα στοιχεία πρωτόλειου 80’s thrash και speed metal. Τον ήχο αυτόν εμπλουτίζουν επίσης με κλασσικές metal μελωδίες και σε στιγμές εισχωρούν και στα εδάφη του επικού μεταλλικού ήχου.

Η παραγωγή του δίσκου είναι «βρώμικη» και ακατέργαστη, αλλά επίσης δυνατή. Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με το στυλ μουσικής του συγκροτήματος.

Οι επιρροές της μπάντας πολλές και δοσμένες πάντα μέσα από το προσωπικό τους ύφος. Έχουν καταφέρει, μάλιστα, να δημιουργήσουν ένα αναγνωρίσιμο ύφος. Ενδεικτικά μπορώ να πω ότι ο ήχος του συγκροτήματος φέρει επιρροές από μπάντες όπως οι AGENT STEEL, SACRED STEEL, RUNNING WILD, STORMWITCH πρώιμους OVERKILL και HALLOWS EVE, MANILLA ROAD (περίοδος «Out Of The Abyss»), HELSTAR κ.λπ. Νομίζω ότι από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο ήχος των NIGHTHAWKS ισορροπεί κάπου μεταξύ της U.S. και της Γερμανικής metal σκηνής.

Κλείνοντας σας ενημερώνω ότι η παρούσα δουλειά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη μιας και το συγκρότημα ψάχνει να βρει εταιρία για να το κάνει. Δείγματα του ήχου τους, όμως, θα βρείτε στο διαδίκτυο και πιστεύω ότι οι φίλοι του ακατέργαστου true metal ήχου θα τους εκτιμήσουν ιδιαίτερα.


Παραστατίδης Νικόλαος 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: