Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ANNO MUNDI - Rock In A Danger Zone



ANNO MUNDI - Rock In A Danger Zone

Independent


Οι ANNO MUNDI είναι από την Ιταλία και το «Rock In A Danger Zone» είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του συγκροτήματος. Η κυκλοφορία αυτή σηματοδοτεί, κατά κάποιον τρόπο, ένα νέο ξεκίνημα για το συγκρότημα μιας και το line up του είναι πλήρως ανανεωμένο. Μάλιστα στην νέα σύνθεση της μπάντας συμμετέχει κι ο  πρώην τραγουδιστής του epic metal σχήματος MARTIRIA κύριος Federico Giuntoli. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παρούσα δουλειά κυκλοφορεί αποκλειστικά σε έκδοση βινυλίου και μάλιστα σε περιορισμένο αριθμό, ήτοι μόλις τα 300 βινύλια.

Ακούγοντας την μουσική των ANNO MUNDI, από την αρχή γίνεται αντιληπτό ότι  μουσικά το συγκρότημα έχει τις ρίζες του στον ήχο του 70’s hard rock και heavy metal. Οι συνθέσεις τους κατά το μεγαλύτερο μέρος τους κινούνται σε μεσαίες σχεδόν doom ταχύτητες. Αυτό δε εξηγείται λόγω του ότι όλη η κυκλοφορία διαπνέεται από μια BLACK SABBATH αισθητική, χωρίς όμως ποτέ να φτάνει στο σημείο της απόλυτης μίμησης. Μάλλον θα έλεγα ότι είναι η έμπνευσή τους και η βάση στην οποία χτίζουν τις δικές τους συνθέσεις εμπλουτίζοντάς τες και με άλλες επιρροές που έχουν, δημιουργώντας έτσι έναν αναγνωρίσιμο ήχο. Πέραν των επιρροών τους από τους BLACK SABBATH, θα πρόσθετα και επιδράσεις από συγκροτήματα όπως οι Αμερικανοί BLACKFOOT (απλά ακούστε τα «In The Saloon» και «Blackfoot»), οι NAZARETH, οι URIAH HEEP και οι KISS (γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου διασκευάζουν και το «Fanfare»).

Το «Rock In A Danger Zone» είναι μια ενδιαφέρουσα κυκλοφορία που ισορροπεί μεταξύ του hard rock και heavy metal ήχου. Έχει έναν παλιομοδίτικο ήχο ο οποίος όμως δεν ακούγεται ξεπερασμένος. Αντιθέτως διαθέτει φρεσκάδα και καλές μουσικές ιδέες. Σε σημεία μάλιστα θα έλεγα ότι αγγίζει και το επικό στοιχείο όπως στην σύνθεση «Megas Alexandros». Και πέραν όλων των παραπάνω, η παρούσα κυκλοφορία μας συστήνει και τη νέα σύνθεση του συγκροτήματος και μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως εισαγωγή νέων οπαδών στον ήχο της μπάντας, αλλά προσφέρει κι ενδιαφέρον ακυκλοφόρητο υλικό στους ήδη φίλους της. Επίσης έχει το θετικό ότι με κάθε άκουσμά της ανακαλύπτεις νέα πράγματα και οι συνθέσεις σε κερδίζουν όλο και περισσότερο. Νομίζω το συγκρότημα πρέπει να σκεφτεί να κυκλοφορήσει την δουλειά αυτή και σε CD.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: