Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ DESDAEMONA – Starcrossed



DESDAEMONA – Starcrossed

Independent


Οι DESDAEMONA που προφανώς εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τον γυναικείο χαρακτήρα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους το 2011. Εξ αρχής στόχος του συγκροτήματος ήταν να συνδυάσει τα στοιχεία της metal μουσικής με την συμφωνική. Η επιλογή δε του ονόματός τους καταδεικνύει και την διάθεσή τους να δώσουν στον ήχο τους στοιχεία δραματουργικά.

Έχοντας κυκλοφορήσει το 2011 ένα EP, η παρούσα κυκλοφορία είναι η πρώτη τους κανονικής διάρκειας δουλειά και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη σύσταση του ήχου του συγκροτήματος στο metal κοινό.

Το άλμπουμ με τίτλο «Starcrossed», κατ’ αρχήν πετυχαίνει τους στόχους που είχε θέσει το συγκρότημα από την ίδρυσή του. Καταφέρνει, δηλαδή, με ισορροπημένο τρόπο να συνδυάσει στοιχεία του μελωδικού και Ευρωπαϊκού power metal με την συμφωνική μουσική, καθώς και με στοιχεία όπερας. Από την μια οι συνθέσεις έχουν την δυναμικότητα του metal ήχου, από την άλλη τα συμφωνικά μέρη της μουσικής τους δίνουν μια αίσθηση soundtrack. Η χρήση δε αυτών των επιρροών τους γίνεται με τέτοιο τρόπο που βοηθούν τον αφηγηματικό και δραματικό χαρακτήρα των στίχων. Με λίγα λόγια το συγκρότημα καταφέρνει να δημιουργήσει με τους στίχους και την μουσική του εικόνες και συναισθήματα στον ακροατή. Σε αυτό επίσης συμβάλει και η ενδιαφέρουσα φωνή της τραγουδίστριας της μπάντας, της κυρίας Anna Holtz.

Η παραγωγή του συγκροτήματος είναι καθαρή και δυνατή χωρίς τις υπερβολές πολλών σύγχρονων συγκροτημάτων του είδους. Για την ακρίβεια η μουσική και η παραγωγή του άλμπουμ μου έφερε στο νου τις πρώτες κυκλοφορίες συγκροτημάτων όπως οι NIGHTWISH, LEAVES EYES και EPICA.

Στην πρώτη επίσημη στούντιο δουλειά τους οι DESDAEMONA σαφώς κουβαλούν και δείχνουν επηρεασμένοι από τις επιρροές τους, αλλά επίσης δείχνουν την διάθεση και την ικανότητα να πατήσουν σε αυτές και να δημιουργήσουν την δική τους μουσική ταυτότητα. Στο σύνολο τους οι συνθέσεις είναι ενδιαφέρουσες και προσφέρουν ποικιλία συναισθημάτων στον ακροατή, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια που η μελωδία της να σου μένει μετά την πρώτη ακρόαση. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας δείχνει ότι έχουν δυνατότητες και ικανότητες να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες συνθέσεις στον ήχο του συμφωνικού power metal. Την δεδομένη, όμως, στιγμή πιστεύω ότι η παρούσα κυκλοφορία θα αρέσει κυρίως στους φανατικούς φίλους του συγκεκριμένου ήχου.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: