Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ THE PROPHET – Essence



THE PROPHET – Essence

Soundage Productions


Οι THE PROPHET είναι ένα συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2010 στην Ρωσία και κινείται στο χώρο του μελωδικού death metal. Σε όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξης του έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει 1 single, 2 EP και 4 στούντιο άλμπουμ. Το «Essence» είναι η τέταρτη στούντιο δουλειά του συγκροτήματος και έχω την χαρά να σας την παρουσιάσω εδώ.

Από τις πρώτες νότες που θα ακούσετε αναπαράγοντας τον συγκεκριμένο δίσκο θα καταλάβετε ότι η μελωδική death metal σκηνή της Σουηδίας έχει επηρεάσει σημαντικά το συγκρότημα αυτό. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι οι THE PROPHET μένουν ευχάριστα παλιομοδίτες και με τον ήχο τους καταφέρνουν να μας υπενθυμίσουν γιατί η σχολή του Gothenburg είναι τόσο αγαπητή στο metal κοινό. Επίσης, το συγκρότημα, εμφανώς παίζει την μουσική την οποία αγαπάει κι ενώ αποτίει μέσω τον συνθέσεων του φόρο τιμής στις επιδράσεις του παράλληλα δημιουργεί συνθέσεις που ακούγονται φρέσκες κι αναγνωρίσιμες.

Η μελωδία σε συνδυασμό με τα σκοτεινά και δυναμικά riff είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο της μπάντας. Ενός ήχου που καταφέρνει να ακούγεται ταυτόχρονα σκοτεινός, επικός και ενίοτε λυρικός. Για να σας δώσω μια εικόνα του τι θα ακούσετε στην παρούσα δουλειά, τότε δεν μπορώ να αποφύγω την σύγκρισή του ήχου του συγκροτήματος με γνωστά ονόματα, όπως οι πρώιμοι DARK TRANQUILLITY, IN FLAMES, DISSECTION, αλλά και οι AMON AMARTH τη πρόσφατης περιόδου.

Το άλμπουμ «Essence» πρόκειται για μια καλοδουλεμένη κυκλοφορία με σύγχρονη – καθαρή παραγωγή (ναι ακούς μέχρι και το μπάσο), εκτελεσμένη με πάθος και αρτιότητα από τους μουσικού που την δημιούργησαν, αλλά είναι κυρίως μια δουλειά που είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει απαρατήρητη από τους φίλους του μελωδικού death metal ήχου. Εδώ άρεσε σε εμένα πολύ που δεν είμαι κι ο πιο μεγάλος οπαδός του ακραίου ήχου…


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: