Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CAPITANI – The Cage E.P.



CAPITANI – The Cage E.P.

QuaRock Records


Το συγκρότημα CAPITANI είναι το προσωπικό προτζεκτ του κιθαρίστα Mirko Capitani, εξ ου και το όνομα. Ο Mirko δεν είναι καινούριος στα λημέρια της metal μουσικής, μιας και διαθέτει πολυετή εμπειρία στο είδος που ξεκινάει το 2008. Το πρώτο του συγκρότημα είναι οι GRAVES OF NOSGOTH με τους οποίους κυκλοφόρησε και 2 δίσκους, ήτοι τον «Ex Tenebris ad Lucem» το 2011 και τον «Dr.Fausten - Und Der Hollische Anleihe». Μουσικά το συγκρότημα αυτό κινούνταν στο είδος του μελωδικού death και gothic metal ήχου.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη το κεφάλαιο των GRAVES OF NOSGOTH έκλεισε το 2015, ενώ το 2016 υπήρξε καθοριστικό γι’ αυτόν μιας κι αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα προκειμένου να εμβαθύνει περισσότερο στις μουσικές του ιδέες και την δημιουργικότητα του. Αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτής της επιλογής είναι η παρούσα κυκλοφορία.

Το E.P. με τίτλο «The Cage» αποτελείται από τις ακόλουθες 5 συνθέσεις: 1) The Cage, 2) Awakening, 3) Dust, 4) Revenge και 5) The Chains Of me. Στιχουργικά δε καταγίνεται με την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, τα όνειρα, τις ελπίδες, τις αυταπάτες μας και όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Μουσικά, ο Mirko, κινείται στα μονοπάτια του μελωδικού heavy metal εμπλουτίζοντας το με πολύ καλές δόσεις μελωδικού thrash και power metal ήχου.

Αυτό που χαρακτηρίζει τις συνθέσεις του είναι οι μελωδίες που είναι ευκολομνημόνευτες και συνοδεύονται από δυναμικά riff που πολλές φορές φλερτάρουν με τον thrash metal ήχο. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και lead solo μέρη των συνθέσεων που δίνουν περισσότερο χρώμα και βάθος σε αυτές.

Πέραν των βασικών τους επιρροών από συγκροτήματα όπως οι IRON MAIDEN, METALLICA, ICED EARTH και JUDAS PRIEST, οι CAPITANI μουσικά συγγενεύουν, κατά την γνώμη μου, με συγκροτήματα όπως οι MYSTIC PROPHECY, DREAM EVIL, FIREWIND και οι LORDS OF THE TRIDENT.

Το «The Cage» είναι μια πολύ καλή δουλειά παραδοσιακού δυναμικού heavy metal που έχει σύγχρονο και καθαρό ήχο, αλλά κυρίως όμορφες μουσικές ιδέες, ποικιλία και φρεσκάδα. Πρόκειται, δηλαδή, για μια κυκλοφορία που δικαιώνει πλήρως την επιλογή του Mirko  να ακολουθήσει το δύσκολο μονοπάτι της solo καριέρας. Είναι μια κυκλοφορία που πραγματικά αξίζει να ακούσετε και να στηρίξετε.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: