Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ LOS TALKER – Los Talker EP



LOS TALKER – Los Talker EP

Indipendent


Ο κιθαρίστας Marco Vitali που γνωρίσαμε κυρίως από την παρουσία του στο πολύ ενδιαφέρον heavy metal συγκρότημα με το όνομα IBRIDOMA είναι ένας καλλιτέχνης που διαρκώς ψάχνει να βρει νέες μορφές έκφρασης της τέχνης του. Οι LOS TALKER που δημιουργήθηκαν το 2018 σε συνεργασία με τον τραγουδιστή Mattia Foresi είναι άλλη μια πτυχή του ανήσυχου πνεύματος του ως άνω μουσικού.

Το ομώνυμο EP που περιέχει 5 συνθέσεις είναι η πρώτη δουλειά της συνεργασίας των δυο ως άνω μουσικών και πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση. Οι LOS TALKER παίζουν ένα είδος μουσικής που συνδυάζει την rap με τον rock, hard rock, funk και metal ήχο. Πρόκειται, δηλαδή, για το πάντρεμα δυο διαφορετικών ειδών που το ένα δίνει περισσότερο βάση στον στίχο, ενώ το δεύτερο στην μουσική. Στην ουσία, όμως, τα 2 αυτά διαφορετικά μουσικά είδη διακρίνονται για τον δυναμισμό τους. Κι αυτό ακριβώς επιτυγχάνουν εδώ οι δυο ως άνω μουσικοί, μας προσφέρουν 5 συνθέσεις που διακρίνονται για την δυναμική τους, αλλά επίσης για την μελωδία τους και την ποιότητα των συνθέσεών τους. Οι στίχοι είναι γραμμένοι στην Ιταλική γλώσσα, οι οποίοι ταιριάζουν με την όλη ατμόσφαιρα των συνθέσεων, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω γι’ αυτούς, αφού τα Ιταλικά μου δεν είναι τόσο καλά.

Αν, λοιπόν, σας αρέσει η συνεργασία που είχαν κάνει κάποτε οι ANTHRAX με τους PUBLIC ENEMY ή οι AEROSMITH με τους RUN DMC, τότε θα βρείτε την δουλειά αυτή άκρως ενδιαφέρουσα και ευχάριστη. Προσωπικά, αν και προτιμώ τον κλασσικό metal ήχο, θέλω  να πω εδώ ότι η δουλειά του συγκροτήματος μου άρεσε πολύ και σίγουρα μπορώ να την προτείνω σε όποιον θέλει να ακούσει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.


Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: