Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: PIRANHA

 


Genre: Thrash/Death Metal


Country: Greece


Questions by: Nick Parastatidis


Answers by: PIRANHA


Site: Facebook


1. Γεια σας. Ας ξεκινήσουμε από το live στις 18 Οκτωβρίου στη  Θεσσαλονίκη: Τι μπορούμε να περιμένουμε από το live σας στη Θεσσαλονίκη; Έχετε προγραμματίσει κάποια εκπλήξεις για το κοινό;


Πρώτα από όλα θα θέλαμε να χαιρετίσουμε και εμείς την όμορφη πόλη σας και μαζί και όλους εσάς τους metalfans.Τωρα για το live μπορείτε να περιμένετε μια άκρως metal βραδιά από τα 3 γκρουπ που θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα με metal ήχους και πολύ κέφι. Από εμάς σίγουρα θα ακούσετε τα κομμάτια του τελευταίου μας δίσκου Αrise from the shadows κάποια παλιά τραγούδια και μάλλον 1-2 νέα τραγούδια από τον νέο δίσκο που θα μπούμε για ηχογράφηση τον χειμώνα.


2. Το συγκρότημα ξεκίνησε την καριέρα του το 1987 για να διακόψει το 2001 και να ξαναπάρει μπρος το 2017. Όταν διέκοψε το 2001 θεωρούσατε ότι ήταν το οριστικό τέλος της μπάντας ή πάντα  είχατε στο νου την επαναδραστηριοποίηση; Τελικά τι έγινε και οι PIRANHA  επέστρεψαν;


Το 2001 πήραμε μια δύσκολη απόφαση να διακόψουμε την ύπαρξη του γκρουπ στην ελληνική σκηνή λόγο των διάφορων υποχρεώσεων που είχαμε σαν άτομα ο καθένας μας. Αλλά πάντα μας έτρωγε μέσα μας αυτή η απόφαση και πάντα λέγαμε αν θα μπορούσαμε κάποτε να παίξουμε ένα τελευταίο τουλάχιστον. Έτσι το 2017 μας ήρθε μια πρόταση να παίξουμε headline στο Extreme Assault Festival και μας φάνηκε πολύ καλή ευκαιρία. Μετά από αυτό βέβαια μας ξαναφούντωσε η όρεξη και σιγά σιγά κάνοντας και άλλα live ήρθε το συμβόλαιο με την 7Hard και ο τελευταίος δίσκος. Και να συνεχίζουμε για πολλά χρόνια ακόμη.


3. Αλήθεια το όνομα το εμπνευστήκατε από το τραγούδι «Piranha» των EXODUS; Έχει κάποια άλλη σημασία για σας;


Αυτή είναι μια ερώτηση που την ακούμε συνέχεια η οποία όμως δεν ισχύει, Το όνομα βγήκε όταν πολλές δεκαετίες πίσω, το 1986-1987, ψάχναμε ένα όνομα για το γκρουπ το οποίο θέλαμε να ήταν κάτι που να ταίριαζε με των ήχο μας που πιστεύαμε ότι είναι επιθετικός-άγριος και γρήγορος. Παραδόξως εκείνη την εποχή είχαν βγει πολλές ταινίες με τα μικρά αυτά ψαράκια τα οποία ήταν ακριβώς αυτό που ψάχναμε, επιθετικά-άγρια-γρήγορα. Και έτσι βγήκε το όνομα PIRANHA.


4. Στις 18 Οκτωβρίου θα μοιραστείτε την σκηνή με τους METHEDRAS και τους  CLEAVERCULT. Γνωρίζετε τον ήχο των συγκροτημάτων αυτών; Ποια η άποψη σας;


Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα για αυτά τα 2 γκρουπ και για αυτό θα θέλαμε να τους ζητήσουμε μια μεγάλη συγνώμη για αυτό. Μετά όμως είδαμε ότι οι Ιταλοί Death-thrashers METHEDRAS παίζουν ένα καθαρό επιθετικό Death Metal και οι CLEAVERCULT ένα old school Death Metalκαι ανυπομονούμε να βρεθούμε όλοι μαζί να γίνουμε φίλοι και να περάσουμε καλά.



5. Επειδή όλα τα ως άνω συγκροτήματα κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο μουσικό στυλ, πιστεύεις ότι αυτό θα λειτουργήσει θετικά ώστε η κάθε μπάντα να βγάλει τον καλύτερο της εαυτό στη σκηνή;


Πιστεύουμε ότι και τα 3 γκρουπ θα βγάλουμε το καλύτερο εαυτό μας πάνω άλλα και κάτω από την σκηνή, για να δημιουργήσουμε μια αξέχαστη metal βραδιά για όλους μας.


6. Πώς θα περιγράφατε την εξέλιξη του ήχου σας από την αρχή μέχρι σήμερα;


Ο ήχος μας από την αρχή μέχρι και σήμερα κινείται στο ύφος του Death-Thrash και αναλόγως την εποχή που ζούμε προσθέτουμε κάποια στοιχεία όπως τα ορχηστρικά σημεία στην τελευταία μας δουλειά.


7. Η σκηνή του thrash και deathmetal στην Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ από τότε που ξεκινήσατε. Πώς βλέπετε αυτές τις αλλαγές;


Οι αλλαγές που ήρθαν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει η ελληνική metal σκήνη την έχουν κάνει να είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες στον κόσμο με πολλά και καλά συγκροτήματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα γκρουπ.


8. Ας μιλήσουμε λίγο για την τελευταία σας κυκλοφορία «Arise from the Shadows». Κυκλοφόρησε το 2020. Τώρα που βλέπετε τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα πως νιώθετε γι’ αυτή; Θα κάνατε κάτι διαφορετικό; Πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος στον δίσκο αυτόν;


Υστέρα από 4 χρόνια που κυκλοφόρησε το Arise From The Shadows. Μετά από πάρα πολλές κριτικές σε ελληνικά και σε ξένα περιοδικά, τα οποία έδωσαν μια μεγάλη βαθμολογία 8/10 και πάνω και υστέρα από την μεγάλη ανταπόκριση που είχε από τους metalfans, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε υπερικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Και αυτό μας δίνει την δύναμη άλλα και την όρεξη για πολλά καλά ακόμα πράγματα για το μέλλον!!!!!


9. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον της μπάντας; Τι φιλοδοξείτε να πετύχετε τα επόμενα χρόνια;


Οι στόχοι μας για το μέλλον είναι ένας νέος δίσκος και πολλά ακόμα live. Αυτό που φιλοδοξούμε να μπορούμε να έχουμε την υγεία μας αλλά και την όρεξη για να πραγματοποιήσουμε όλα τα σχέδια μας.


10. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Τα τελευταία λόγια της συνέντευξης αυτής σας ανήκουν…


Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εσάς για αυτήν την ωραία συζήτηση και περιμένουμε να σας δούμε όλους σας στις 18/10/2024.

STAY HEALTHY AND STAY METAL!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: