Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: OLAMOT – Realms EP


OLAMOT – Realms EP


Lethal Scissor Records


Facebook


Εντάξει, αν μου πεις κάτσε ρε Νίκο να δω τι έχεις στη δισκοθήκη σου από ακραίο metal, μάλλον θα απογοητευτείς. Τι να κάνουμε, το χω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι είμαι μεγάλος οπαδός του κλασσικού metal και power metal ήχου κι ότι έχει σχέση με τον λεγόμενο ακραίο ήχο της μουσικής μας σταματάει κάπου στο thrash metal συνήθως. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί για μένα εμπόδιο στο να παρουσιάσω και μια κυκλοφορία που ανήκει στον ακραίο ήχο. Ίσως από μια άποψη να με κάνει πιο αντικειμενικό, πιστεύω, διότι όσο πιο οπαδός είσαι τόσο η άποψη σου τείνει να γίνει πιο υποκειμενική, αλλά κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.


Σίγουρα η μεγαλύτερη αγωνία μου όταν άκουγα τη νέα δαυλιά των OLAMOT είναι κατά πόσο θα είχα τις γνώσεις για να κάνω τις απαραίτητες συγκρίσεις κι αναφορές προκειμένου να σας δώσω μια ακριβή περιγραφή του ήχου της μπάντας. Ευτυχώς, από τις πρώτες νότες που ξεχύθηκαν από το στερεοφωνικό μου καθώς άκουγα την παρούσα δουλειά μου φάνηκαν οικίες και γνώριμες. Το όλο ύφος του συγκροτήματος μου έφερε στο νου αμερικάνικα death metal συγκροτήματα και μάλιστα θα έπαιρνα όρκο ότι κι αυτό είναι αμερικάνικο γκρουπ αν δεν γνώριζα ότι μας έρχεται από Ιταλία. Στις 4, λοιπόν, συνθέσεις που περιέχονται σε αυτή την πρώτη επίσημη κυκλοφορία της μπάντας ακούμε δυναμικό, brutal όπως συνηθίζουμε να το λέμε death metal όπου βασίζεται στο συμπαγή ρυθμικό του ήχο και διανθίζεται από σύντομα πλην εύστοχα solo. Η ουσία, όμως, είναι ότι η μπάντα προσφέρει ποικιλία στις 4 συνθέσεις που περιέχει εδώ και θα έλεγα ότι σε κάποια σημεία ίσως να έχει και κάποια black metal ψήγματα ο ήχος τους. Επίσης θεωρώ πολύ εμπνευσμένη την χρήση κάποιων συμφωνικών – χοροδιακών περασμάτων στο background του ήχου τους. Πάντως προσωπικά θα συνέκρινα τον ήχο τους με αυτό συγκροτημάτων όπως οι OBITUARY, SIX FEET UNDER, CANIBAL CORPSE και των πρώιμων DEBAUCHERY (πριν γίνουν κάτι σαν AC/DC με death metal φωνητικά).


Η αίσθηση που μου αφήνει η όλη κυκλοφορία είναι ότι πρόκειται για μια δουλειά που ζυμώθηκε από αγάπη και καλή γνώση για τον death metal ήχο από μουσικούς που διαθέτουν την τεχνική ικανότητα και κυρίως την έμπνευση όταν συνθέτουν τραγούδια. Δεν ξέρω αν θα συμφωνήστε ή θα διαφωνήσετε με την περιγραφή μου της εν λόγω δουλειάς, πάντως πιστεύω ότι οι περισσότεροι από σας ακούγοντάς την θα συμφωνήσετε ότι πρόκειται για πολύ αξιόλογη κυκλοφορία από ένα συγκρότημα που αφήνει πολλές υποσχέσεις και για το μέλλον. Δεν χρειάζεται, όμως, να προτρέχουμε, οπότε αγοράστε το CD αρπάξτε μια παγωμένη μπύρα κι αφήστε την ηχητική κόλαση να ξεχυθεί από τα ηχεία σας.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: