Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Οι παράξενοι εισβολείς

Οι παράξενοι εισβολείς

My rating: 4 of 5 stars

Το πολύχρωμο εξώφυλλο και η ποιότητα της έκδοσης ίσως σας ξεγελάσει. Προσωπικά, κρίνοντας μόνο από το εξώφυλλο πίστευα ότι θα διάβαζα μια "πάλπ" ιστορία ανάλογη των ταξιδιών του Γκιούλιβερ. Ευτυχώς, όμως, που τα φαινόμενα απατούν.

Ο συγγραφέας του βιβλίου μας δίνει μαι αφήγηση μεστή, περιεκτική και με πολύ καλό ρυθμό. Καταφέρνει μέσα στις 154 σελίδες του βιβλίου να μας εισαγάγει πλήρως στον κόσμο που δημιουργεί. Ενός κόσμου μεταποκαλυπτικού όπου σε κάποιο μέρος της πρώην Σοβιετικής ένωσης οι διασωθέντες κάτοικοι λατρεύουν τον κομμουνισμό σαν θρησκεία και έχουν αγιοποιήσει τον Μαρξ, τον Λένιν και τον Σταλιν που νίκησε τον κακό δαίμονα Τροτσκι, αλλά και τον φασισμό...

Οι άνθρωποι, λοιπόν, αυτοί διοικούνται από το ιερατείο και μια κάστα πολεμιστών και η επιβίωση τους τον χειμώνα εξαρτάται από ένα καραβάνι που φέρνει προμήθειες από άλλες μεριές της γης. Η ιστορία μας ξεκινάει από το σημείο όπου αυτό το καραβάνι δεν εμφανίζεται την αναμενόμενη εποχή και τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από την εξαφάνισή του.

Πέραν της συναρπαστικής δράσης που χει το βιβλίο, ο συγγραφέας καταφέρνει να σκιαγραφήσει με λεπτομέρεια και αντικειμενικότητα τους χαρακτήρες του, αλλά και να σχολιάσει θέματα όπως ο φανατισμός και η καταστροφική φύση του ανθρώπου.
Εκεί, λοιπόν, που άλλοι σύγχρονοι συγγραφείς πλατειάζουν άσκοπα με μόνο σκοπό να γεμίσουν σελίδες, ο Alun Llewellyn σε 154 σελίδες πετυχαίνει σχεδόν απόλυτα τον σκοπό του.

Διαβάστε το οπωσδήποτε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: