Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SCEPTRE - One Shot One Kill EP



SCEPTRE - One Shot One Kill EP

Independent


Πραγματικά η metal μουσική είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Δημιούργημα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού δείχνει να έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο και να έχει εξαπλωθεί ακόμη και χώρες που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ινδία που φαίνεται να έχει μια αξιόλογη σκηνή, καθώς συγκροτήματά της αρχίζουν να επιτυγχάνουν παγκόσμια αναγνώριση όπως π.χ. οι KRYPTOS και οι FALCUN.

Οι SCEPTRE είναι κι αυτοί από την Ινδία και με το παρόν EP θέλουν να γιορτάσουν τα 20 χρόνια συνεχούς ύπαρξης τους ως συγκρότημα και φυσικά να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του παγκόσμιου μεταλικού κοινού με την μουσική τους. Η παρούσα κυκλοφορία αποτελείται από 5 συνθέσεις και η διαρκειά της είναι περί τα 25 λεπτά.

Μουσικά το συγκρότημα κινείται στον χώρο του σύγχρονου thrash metal ήχου. Αυτό σημαίνει ότι αντλούν τις επιρροές τους από την παλιά σχολή του thrash metal, αλλά την εμπλουτίζουν και με στοιχεία του μελωδικού death metal ήχου όπως διαμορφώθηκε στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.

Ο ήχος της μπάντας, στις 5 αυτές συνθέσεις, είναι σύγχρονος και δυναμικός και τις αναδεικνύει πλήρως. Τα riff που χαρακτηρίζουν τις συνθέσεις είναι αξιομνημόνευτα, άλλοτε καλπαστικά κι άλλοτε εντόνως groovata. Επίσης, όπως ανέφερα υπάρχουν μελωδικά περάσματα που φέρνουν στο ήχο του λεγόμενου μελωδικού death metal. Γενικά όλο τα ρυθμικά μέρη των συνθέσεων είναι συμπαγή και στιβαρά και τα lead solo μέρη δίνουν αυτό το έξτρα βάθος για να τις προσδώσουν μεγαλύτερο βάθος και λεπτομέρεια. Τα φωνητικά επίσης είναι σκληρά και σαφώς επηρεασμένα από την σχολή SLAYER κυρίως με κάποια ψήγματα από KREATOR, ενώ υπάρχουν και στιγμές που φλερτάρουν έντονα με την death metal αισθητική.

Θεωρώ σημαντικό σε κάθε κριτική μου να αναφέρω τι μου «θύμισε» μουσικά το συγκρότημα προκειμένου να δώσω στον αναγνώστη μια όσο πιο ακριβή εικόνα της εκάστοτε κυκλοφορίας που παρουσιάζω. Οι SCEPTRE, λοιπόν, σε αυτό το EP μουσικά συγγενεύουν με μπάντες όπως οι THE HAUNTED, τους ύστερους TESTAMENT, EXODUS και KREATOR. Στον πυρήνα όμως των επιρροών τους κυρίαρχη θέση αδιαμφισβήτητα έχουν οι SLAYER.

Η παρούσα κυκλοφορία διαθέτει και ποιότητα και ενδιαφέρουσες συνθέσεις που θα σας κάνουν να τις παίξετε όσο πιο δυνατά γίνεται και να τραγουδήσετε μαζί τους. Είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος να γιορτάσουν οι SCEPTRE τα 20 χρόνια ύπαρξής τους, αλλά και μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τον ήχο τους.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: