Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ JUGLANS REGIA - Memorie Dal Presente EP



JUGLANS REGIA - Memorie Dal Presente EP

Independent


Μνήμες από το παρόν…. Ενδιαφέρον ο τίτλος που επιλέγουν να δώσουν στην νέα τους κυκλοφορία οι Ιταλοί JUGLANS REGIA. Αν το καλοσκεφτείς, ο τίτλος, όσο περίεργος κι αν ακούγεται αρχικά, βγάζει νόημα. Γιατί τι άλλο είναι οι αναμνήσεις, από κάποιες παροντικές στιγμές που μας σημαδεύουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Γενικά ο τίτλος είναι ανοιχτός σε πολλές ερμηνείες και πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του. Σε κάθε περίπτωση το συγκρότημα πέτυχε το σκοπό του αφού σε βάζει σε διαδικασία να σκεφτείς το νόημα του τίτλου που επέλεξε να δώσει στο νέο του EP.

Βέβαια, όσο «έξυπνος» και να είναι ο τίτλος μιας δισκογραφικής δουλειάς, αυτό που εν τέλει έχει σημασία είναι η μουσική και τα συναισθήματα που δημιουργεί στον ακροατή. Κι εδώ οι JUGLANS REGIA μας προσφέρουν 4 συνθέσεις που από την μια διακρίνονται για την πολυπλοκότητα των δομών τους, αλλά από την άλλη έχουν μια αμεσότητα που συνεπαίρνει τον ακροατή. Διατηρούν επίσης μια ισορροπία μεταξύ των δυναμικών και μελωδικών μερών των τραγουδιών τους, ενώ τα lead κιθαριστικά μέρη και τα solo δίνουν περισσότερη λεπτομέρεια και βάθος στις συνθέσεις τους. Τις κάνουν, αν θέλετε, πιο περιπετειώδεις. Επίσης τα πλήκτρα έχουν έντονη παρουσία και δίνουν έναν δραματικό και μερικές φορές επικολυρικό τόνο στις συνθέσεις που υπάρχουν εδώ.

Τους JUGLANS REGIA τους έχουμε παρουσιάσει σε αυτό το περιοδικό από τις πρώτες τους δουλειές και πραγματικά πρόκειται για ένα συγκρότημα που δεν απογοητεύει ποτέ. Καταφέρνει σχεδόν πάντα να προσφέρει στον ακροατή συνθέσεις με έντονο το κλασσικό heavy metal στοιχείο δοσμένο, όμως, μέσα από τις δομές του progressive rock και metal ήχου.

Οι JUGLANS REGIA έχουν την δική τους μουσική ταυτότητα, αλλά η πηγή από την οποία αντλούν τις επιρροές τους προέρχεται από συγκροτήματα όπως οι RUSH, DREAM THEATRE, SHADOW GALLERY και οι SAVATAGE.

ToMemorie Dal Presente” είναι μια ποιοτική κυκλοφορία στον χώρο του progressive rock/metal ήχου που έχει να προσφέρει ενδιαφέρουσες συνθέσεις στους φίλους του ήχου αυτού. Επίσης χρειάζεται και καλή γνώση της Ιταλικής γλώσσας για να καταλάβετε τους στίχους…..


Νικόλαος Παραστατίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: