Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: AFTERIMAGE – Traveler In Crystal Visions



AFTERIMAGE – Traveler In Crystal Visions

Steel Gallery Records


Οι AFTERIMAGE ιδρύθηκαν το 2015 από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Chris Papadakis και τον ντράμερ Kostas Moiragias. Το υλικό για το παρόν άλμπουμ ήταν έτοιμο και ηχογραφημένο από το 2017 και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018 από την Steel Gallery Records που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το συγκρότημα προέρχεται από το νησί της Σύρου και πρόκειται για το πρώτο heavy metal σχήμα από το νησί αυτό που κυκλοφορεί επίσημη ολοκληρωμένη δουλειά.

Ως προς τον ήχο τους θα έλεγα ότι συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό που του δίνει το συγκρότημα, ήτοι του μελωδικού heavy metal. Απλά θα προσέθετα ότι  υπάρχουν διάσπαρτες και κάποιες λίγες power και progressive metal αναφορές.

Οι AFTERIMAGE δημιουργούν έναν ήχο μου ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και δυνατών ρυθμικών μουσικών μερών, ενώ έντονη είναι η επιρροή τους από την 80’s metal σκηνή της Αμερικής. Η μουσική τους σαφώς έχει επηρεαστεί από συγκροτήματα, όπως οι RIOT, FIFTH ANGEL, LEATHERWOLF, ARMORED SAINT αλλά και τους CRIMSON GLORY και παλιούς QUEENSRYCHE. Τις επιρροές τους, όμως, αυτές τις αποδίδουν φιλτραρισμένες μέσα από το δικό τους προσωπικό στοιχείο.

Ενδιαφέρουσα και η φωνή του Chris Papadakis, η οποία είναι «ιδιόρρυθμη» και δεν θα περάσει απαρατήρητη. Μάλιστα θα έλεγα ότι θα διχάσει, μιας και είναι το στυλ της φωνής που είτε θα σου αρέσει είτε θα σε εκνευρίσει. Προσωπικά θεωρώ ότι δίνει χαρακτήρα στον όλο ήχο του συγκροτήματος και μια δραματικότητα, αλλά από την άλλη υπάρχει μια υπερβολή που πρέπει να μετριαστεί, καθώς και να βελτιωθεί η προφορά των Αγγλικών σε κάποια σημεία. Επίσης στον επόμενο δίσκο ο τραγουδιστής πρέπει να ψαχτεί και σε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης.

Σε γενικές γραμμές η πρώτη δουλειά των AFTERIMAGE είναι ικανοποιητική και δείχνει ένα συγκρότημα που έχει προοπτική να προσφέρει καλά πράγματα στον ακροατή. Επίσης, κατά έναν περίεργο τρόπο οι ατέλειες τους λειτουργούν μάλλον ευεργετικά στον ήχο τους προσδίδοντάς του ένα προσωπικό ύφος. Από την άλλη, φυσικά και πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν ώστε να βελτιώσουν τις όποιες ατέλειές τους και να βάλουν ακόμη περισσότερη ποικιλία στον ήχο τους. Μια κυκλοφορία που αξίζει να ακούσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα….


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: