Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

FIERCE ATMOSPHERES - Pariahs, Misfits And Sinners ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ



FIERCE ATMOSPHERES - Pariahs, Misfits And Sinners

Independent


Με αφορμή την νέα κυκλοφορία των FIERCE ATMOSPHERES είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για ένα καλά κρυμμένο μυστικό της heavy/power metal σκηνής των Η.Π.Α.

Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκινάει στο Ωστιν την πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας. Το 2002, λοιπόν, ο κιθαρίστας Eric J. Gosselin ξεκινάει το συγκρότημα αυτό με σκοπό να δημιουργήσει την μουσική που του αρέσει και δεν είναι άλλη από heavy metal επηρεασμένο τόσο από την Αμερικάνικη όσο και την Ευρωπαϊκή σκηνή. Στο μακρόχρονο αυτό διάστημα ύπαρξης του, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 5 EP. Να σημειώσω, εδώ, ότι τα τελευταία 8 χρόνια η έδρα του συγκροτήματος μεταφέρθηκε στην πόλη του Σικάγο.

Το «Pariahs, Misfits And Sinners» είναι μια ολοκληρωμένη στούντιο δουλειά που αποτελείται από 11 συνθέσεις. Μουσικά, όπως, ανέφερα παραπάνω το συγκρότημα κινείται στον ήχο του U.S. heavy/power metal ιδιώματος με κάποια ελάχιστα, αλλά λειτουργικά για τις συνθέσεις στοιχεία προοδευτικού metal. Ο τρόπος που δομούν τα τραγούδια τους έχει επηρεαστεί από τους IRON MAIDEN και ειδικά την εποχή του «Powerslave», αλλά κουβαλούν και το προσωπικό στίγμα της μπάντας. Θα έλεγα ότι οι συνθέσεις εδώ διακρίνονται από την μελωδία τους και τα στιβαρά ρυθμικά μέρη τους, ενώ η παθιασμένη ερμηνεία του Taran De Pablos είναι αυτή που πρέπει και δίνει μια δραματική – θεατρική πνοή σ’ αυτές.

Μου είναι δύσκολο να συγκρίνω την μουσική των FIERCE ATMOSPHERES με συγκεκριμένες γνωστές μπάντες, αλλά για να σας δώσω μια εικόνα, θα έλεγα ότι ο ήχος τους συγγενεύει με τον ήχο συγκροτημάτων, όπως οι STEEL PROPHET, SAVATAGE, JAG PANZER, CRIMSON GLORY πρώιμοι FATES WARNING, QUEENSRYCHE και LETHAL.

Σε γενικές γραμμές το «Pariahs, Misfits And Sinners» είναι μια ποιοτική κυκλοφορία του U.S. power/heavy metal ήχου που δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητους τους φίλους του ιδιώματος αυτού. Η παραγωγή, αν και ικανοποιητική, θα μπορούσε να είναι και καλύτερη πιστεύω, αλλά αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο να απολαύσετε την συγκεκριμένη κυκλοφορία.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: