Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SILVERBONES – Wild Waves



SILVERBONES – Wild Waves
Stormspell Records
Ο Άγγλος κληρικός και συγγραφέας Charles Caleb Colton (1780–1832) έχει πει ότι η μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας. Οι RUNNING WILD, οι οποίοι είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτό που λέμε pirate metal πρέπει να αισθάνονται τελευταία ιδιαίτερα κολακευμένοι. Ειλικρινά έχω χάσει το μέτρημα από συγκροτήματα που προσπαθούν να κινηθούν μουσικά στον ήχο που αυτοί δημιούργησαν. Οι SILVERBONES από την Ιταλία είναι μια νέα μπάντα που φυσικά εμπνέεται από τους RUNNING WILD και αυτός είναι ο πρώτος τους δίσκος.
 
Στο ντεμπούτο ενός συγκροτήματος είναι δύσκολο να κρύψει αυτό τις επιρροές του. Αν και στην περίπτωση μας οι SILVERBONES εξ αρχής κάνουν φανερή την κύρια πηγή έμπνευσής τους και μάλιστα την υπογραμμίζουν πολύ έντονα. Οι 9 συνθέσεις που περιέχονται στο νέο δίσκο είναι μια μίξη μελωδίας, ταχύτητας και φυσικά μεταλλικής βαρύτητας. Τα τραγούδια όταν τα ακούς έχεις την αίσθηση ότι ήδη τα γνωρίζεις, χωρίς όμως σε κανένα σημείο να αντιγράφουν. Είναι συνθέσεις που ακούς ευχάριστα και θέλεις να ξανακούσεις ειδικά αν είσαι οπαδός των RUNNING WILD. Επίσης ο τραγουδιστής του συγκροτήματος δίνει ένα έντονο προσωπικό στοιχείο στη μπάντα και πιστεύω ότι το συγκρότημα πρέπει να το εκμεταλλευτεί περισσότερο αυτό στο μέλλον.

Τα αρνητικά στοιχεία της κυκλοφορίας αυτής είναι αυτά που άλλοι θα θεωρήσουν θετικά. Είναι, δηλαδή, το έντονο RUNNING WILD στοιχείο που αποπνέουν όλες οι συνθέσεις. Προσωπικά προτιμώ να ακούω συγκροτήματα που δημιουργούν συνθέσεις που τιμούν τις επιρροές τους από κάποιες που απλά διασκευάζουν. Για το λόγο αυτό μου άρεσε ο δίσκος αυτός. Θεωρώ, όμως, ότι η μπάντα στην επόμενη κυκλοφορία της πρέπει να δημιουργήσει ένα πιο προσωπικό δίσκο.
Nick “Verkaim” Parastatidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: