Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ DISTANT PAST – Rise Of The Fallen
Pure Steel Publishing
Η ιδέα του τι είναι καλό και κακό έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί τη λογική. Είναι ένα θέμα φιλοσοφικό, θρησκευτικό αλλά κυρίως μέρος της καθημερινής μας ζωής. Στη νέα τους κυκλοφορία οι DISTANT PAST καταπιάνονται με αυτή τη θεματολογία και καταθέτουν τις δικές τους αντιλήψεις χωρίς όμως να μας καθοδηγούν, αλλά αφήνοντάς μας να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Οι περισσότεροι δίσκοι που περιστρέφονται γύρω από μια βασική ιστορία, για τον γράφοντα, είναι κυκλοφορίες που συνήθως είναι κουραστικές και δεν μπορείς να ακούσεις μεμονωμένα τραγούδια από αυτές. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις. Έχοντας αυτά κατά νου οι DISTANT PAST δημιούργησαν συνθέσεις που υπηρετούν την βασική ιστορία του δίσκου αλλά ταυτόχρονα ακούγονται κι από μόνες τους. Έχουν δηλαδή μια νοοτροπία κοντά σ’ αυτή των IRON MAIDEN όταν δημιουργούσαν το δίσκο «Seventh Son Of A Seventh Son».

Οι DISTANT PAST είναι ένα συγκρότημα που ουσιαστικά προοδεύει σε κάθε κυκλοφορία του. Δεν το ενδιαφέρουν οι φτηνοί εντυπωσιασμοί, αλλά ενσωματώνει μουσικά στοιχεία που δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του ήχου τους, αλλά τον εμπλουτίζουν. Και το σημαντικότερο όλων ακούγονται φρέσκοι αν κι έχουν επιρροές κυρίως από τα  80’s. Στο καινούριο αυτόν δίσκο ενώ υπάρχουν όλα τα κλασσικά metal στοιχεία που αγαπήσαμε σε αυτό το συγκρότημα, δηλαδή πιασάρικες μελωδίες, σταθερά και ακριβή ρυθμικά μέρη και γενικά αξιόπιστες ερμηνείες, η μπάντα εισάγει και πολλά speed/thrash metal περάσματα που κάνουν την κυκλοφορία αυτή να ακούγεται ταυτόχρονα επιθετική και μελωδική. Σε όλα αυτά βάλτε και τις πολύ καλές ερμηνείες των τραγουδιστών Thomas Winkler (GLORYHAMMER) και  Jvo Julmy και έχετε έναν δίσκο που δύσκολα θα μπορέσετε να του αντισταθείτε.

Θα κλείσω εδώ λέγοντας ότι οι DISTANT PAST σε αυτή την κυκλοφορία ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και μας προσφέρουν τον πιο μεστό και ώριμο δίσκο τους μέχρι τώρα.
Nick “Verkaim” Parastatidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: