Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ THE SILENT RAGE - The Deadliest Scourge



 THE SILENT RAGE - The Deadliest Scourge
Alone Records
Τελικά αυτά τα σιωπηλά συναισθήματα, αυτά που φουντώνουν σιγά σιγά και εκδηλώνονται την κατάλληλη στιγμή είναι που δημιουργούν την μεγαλύτερη αίσθηση. Έτσι και οι Έλληνες THE SILENT RAGE, που υπάρχουν από το 2006 έκαναν λίγες και σωστές κινήσεις (έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα 1 demo και 2 EP) και εν έτη 2016 αισθάνθηκαν έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους μεγάλης διαρκείας δίσκο.

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα το νέο άλμπουμ της μπάντας εντύπωση μου έκανε η ωριμότητα που επιδεικνύει τόσο στο συνθετικό όσο και στο εκτελεστικό σκέλος της μουσικής τους. Έχουν δηλαδή τον   ενθουσιασμό της μπάντας που ξεκινάει τώρα να κάνει το πρώτο μεγάλο της βήμα δισκογραφικά, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις την εμπειρία και την άνεση που έχουν αποκτήσει μέσα στα χρόνια και αναδεικνύεται σε κάθε σύνθεση που εμπεριέχεται στο παρόν δίσκο.

Μουσικά τώρα, η μπάντα, προσπαθεί και πετυχαίνει να συνδυάσει μελωδία και τραχύτητα στις συνθέσεις της. Θα έλεγα ότι η ουσία της μουσικής τους ανήκει στον power metal ήχο, αλλά από την άλλη έχουν και πολλά μελωδικού τύπου thrash metal περάσματα, καθώς και μια progressive metal διάθεση που χρωματίζει τις συνθέσεις και τους δίνει ποικιλία. Προσωπικά θα έλεγα ότι μάλλον ανήκουν πιο κοντά στον Αμερικάνικο ήχο, αλλά από την άλλη υπάρχουν και τα Ευρωπαϊκά στοιχεία στη μουσική τους. Τέλος έχουν δημιουργήσει μια παραγωγή που είναι δυναμική, αλλά και καθαρή με αποτέλεσμα να μπορείς να ακούσεις όλες τις λεπτομέρειες των συνθέσεων που συμπεριλαμβάνονται στο δίσκο αυτό.

Για άλλη μια φορά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Η metal σκηνή της Ελλάδας είναι από τους λίγους τομείς που γνωρίζουν πρόοδο και ανάπτυξη και οι  THE SILENT RAGE είναι σχετικά από τους νέους μουσικούς αλλά βασικούς εκφραστές αυτής της προόδου. Αξίζει να ακούσετε το δίσκο αυτό.
NickVerkaimParastatidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: