Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ LINDEMANN - Skills In Pills LINDEMANN - Skills In Pills
Warner Music
Kαι φτάνει στα χεράκια μου το cd με Τίτλο "Skills In Pills"! Αρχικά δεν ήξερα τι να περιμένω. Κοιτάω τους μουσικούς και βλέπω Till Lindemann και Peter Tӓgtgren.
Δεν θα πω ψέματα τον  κύριο Peter Tägtgre, δεν τον ήξερα. Ωστόσο ο Till ήταν το ηχηρό όνομα και μιλάμε για προσωπικό δίσκο! Σύντομα μπήκα σε μια αναζήτηση κριτικών για τον δίσκο και διαβάζοντας τις είμαι πεπεισμένος ότι δεν τον έχουν καταλάβει και απλά εξιδανικεύουν τα πράγματα!
Πάμε στο ψητό. Παραγωγή λες και άκουγα Rammstein, στίχοι επίσης, σαρκαστικοί, μην δίνοντας δεκάρα για το τι θα πουν! Ωστόσο ας μην λέμε ψέματα ήταν στίχοι που δεν έχουν να δώσουν και πολλά πολλά!
Αν και το εξώφυλλο περιλαμβάνει το στοιχείο της φωτιάς, στα τραγούδια θα δείτε το αντίθετο στοιχείο να προβάλετε. Έχει μια συνεχή αγάπη που καταλήγει σε εμμονή με το στοιχείο της θάλασσας.
Η μουσική ποικίλη, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, απλά πράγματα . Τα βιολιά και τα πλήκτρα δυναμώνουν τα αδύναμα καθαριστικά ρίφ.
Με σιγουριά θα έλεγα ότι αν τα τραγουδούσε άλλος θα είχα πετάξει το CD. Εκπληκτικές ερμηνείες με χαρακτήρα. Αυτό είναι που με κράτησε!
Τώρα ας τα πούμε έξω από τα δόντια! Μου άρεσε αλλά πώς να προσπεράσεις ότι έχει αντιγράψει πολλά ρίφ, όχι σαν μία κόπια. Έχει αντιγράψει καλούπια, φωνητικά ρίφ που απλά τα έχει βάλει σε άλλες νότες από τα πρωτότυπα και πολλά ακόμα. Απίστευτη εντύπωση μου έκανε το κομμάτι Ladyboy . Δύο εκδοχές παίρνουν μέρος σε αυτό το κομμάτι, η πρώτη ότι σατιρίζει το Poison και η δεύτερη ότι απλά το αντέγραψε. Πιστεύω ότι η πρώτη είναι η αληθινή!
Γενικά μου θυμίζει η νοοτροπία έναν δίσκο των Avenged sevenfold που μόλις τον πρωτοακούς λες, α αυτό μου θυμίζει εκείνο αυτό μου θυμίζει το άλλο και πάει λέγοντας.
Είναι λες και έκατσαν και είπαν σήμερα θα γράψουμε ένα τραγούδι που θα θυμίζει αυτό, κ.τ.λ.π.
Ο δίσκος βγάζει μια συχρονίλα που ωστόσο σε κάνει να αναπολείς στιγμές του 2000 όπου οι Rammstein άρχιζαν να παίζονται σε Μπαρ
Αν δεν ακούς τέτοια μουσική δεν το προτείνω. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα νέο και σίγουρα εάν το είχε βγάλει μια άλλη μπάντα θα είχε πάει άπατο!
Μόνο ένα κομμάτι το Yukon μου άρεσε πραγματικά και θα το ξανάκουγα με ευχαρίστηση.
Δεν μπορεί να συγκριθεί με Rammstein, πολύ κατώτερο. Και αν και δεν είναι σώφρων να συγκρίνουμε αλλιώτικα πράγματα εδώ δεν έχουμε κάτι διαφορετικό, από την παραγωγή μέχρι όλη την νοοτροπία είναι Rammstein. Προσπάθησε να προκαλέσει , να δώσει σάτιρα, να αυτοπροβληθεί αλλά έπεσε στην προσπάθεια!
Από τέτοιους μουσικούς-προσωπικότητες περιμένεις σπουδαία πράγματα! Iσως να έχουν στερέψει καθώς σπουδαίο δίσκο, αντίστοιχο με τους παλιούς, ο Τill και oi Rammstein δεν έχουν βγάλει.
Thanasis Karadimos

Δεν υπάρχουν σχόλια: