Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ HAMMERFALL - (r)Evolution


HAMMERFALL - (r)Evolution

 Nuclear Blast Records

http://www.hammerfall.net/


Μετά από τον μουσικό πειραματισμό με τον ήχο τους που επιχείρησαν οι HAMMERFALL με το δίσκο τους «Infected» επιστρέφουν με τη νέα τους κυκλοφορία που φέρει τον τίτλο «(r)Evolution». ‘Ένας τίτλος πραγματικά αντιφατικός (μιας και παίζουν με τη λέξη επανάσταση και εξέλιξη) μιας και με τη νέα τους κυκλοφορία οι Σουηδοί επιστρέφουν στα γνώριμα γι’ αυτούς εδάφη του Heavy/Power metal ήχου και δη των πρώτων δύο άλμπουμ της καριέρας του.


Εξώφυλλο :  Το εξώφυλλο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, μιας και επιχειρεί μια σύνθεση των εξωφύλλων τριών πρώτων δίσκων της μπάντας και δείχνει τον Hector (την μασκότ της μπάντας) να ζωντανεύει σαν τον προφητεμένο μαρμαρωμένο βασιλιά. Σαφώς και θέλει να υπογραμμίσει την επιστροφή της μπάντας στις ρίζες της.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ : «Live Life Loud» (σίγουρα το σουξέ αυτής της κυκλοφορίας που θα παιχτεί πολύ), «Origins», «Tainted Metal», «Wildfire» και το bonus track της limited έκδοσης με τον τίτλο «Demonized».

ΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΛΕ ΣΤΙΓΜΕΣ: «Hector's Hymn», «Bushido», «Ex Inferis» και «We Won't Back Down». Πρόκειται για συνθέσεις που οι HAMMERFALL μπορούν να γράψουν άνετα χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια.

ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ: Πρόκειται για συνθέσεις με έντονα υπαρξιακά προβλήματα του στυλ να ζει κανείς ή να μην ζει και ποιο σκοπό εξυπηρετώ που υπάρχω; Νομίζω το πιάσατε το νόημα. Λοιπόν αυτές είναι: «Winter Is Coming» (κάποιος βλέπει Games Of Thrones) και «Evil Incarnate».             

Συμπέρασμα: Το «(r)Evolution» δεν είναι επαναστατικό ούτε εξελικτικό για τον ήχο των HAMMERFALL. Είναι μια στροφή στις ρίζες του, κάτι που δεν με στεναχωρεί καθόλου, αρκεί να μου προσφέρει καλές συνθέσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι εξακολουθούν να αποδίδουν καλύτερα όταν αποφασίζουν να παίξουν πιο κλασσικομεταλικά (αυτές εξάλλου θεωρώ και τις κορυφαίες στιγμές αυτού του δίσκου). Η νέα κυκλοφορία τους είναι με λίγα λόγια μια τυπική HAMMERFALL κυκλοφορία με όλα τα καλά και τα άσχημα που μπορεί να συνεπάγεται αυτή. Δεν πρόκειται δηλαδή ούτε για την καλύτερη τους στιγμή ούτε για την χειρότερή τους. Είναι απλώς μια κυκλοφορία που αυτοί που τους γουστάρουν θα συμπαθήσουν και όσοι συνεχίζουν να μην τους πάνε, θα βρουν άλλον έναν λόγο να προσθέσουν στη φαρέτρα των επιχειρημάτων τους.

Στίχοι που χαρακτηρίζουν το δίσκο:
«Many times this story has been told
A legendary tale, a fable, brave and bold

Now your blood begins to boil
Turn the crank of all the toil
Raise your fist and yell, born again
Live Life Loud »

Νικόλαος Παραστατίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: