Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Οι THE SILENT RAGE κυκλοφορούν το video clip/single "The Serpent Lord"

 


Το “The Serpent Lord” είναι το τραγούδι που ανοίγει το νέο μας album, “Nuances of Life”, και ένα από τα πρώτα τραγούδια που γράφτηκαν για το album, αν θυμάμαι σωστά” δηλώνει ο κιθαρίστας και ιδρυτής Νίκος Σιγλίδης.


“Μουσικά είναι εμπνευσμένο από μπάντες όπως οι Iced Earth, οι Judas Priest και οι Amon Amarth και συνδυάζει όλα τα στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά της κάθε μπάντας. Το main riff είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο από Iced Earth της εποχής “Something Wicked this Way Comes”, το ρεφραίν είναι επηρεασμένο κυρίως από Amon Amarth εποχής “Twilight of the Thunder God”, ενώ οι γέφυρες περιέχουν περισσότερο στοιχεία από κλασσικούς Judas Priest. Από την άλλη, οι φωνητικές γραμμές είναι μια μίξη από Iced Earth και Judas Priest καθώς αποτελούν τις πρώτες φωνητικές επιρροές του τραγουδιστή Μιχάλη Ρινακάκη. Στιχουργικά, η όλη έμπνευση έρχεται από την Αιγυπτιακή Μυθολογία σε συνδυασμό με κάποια φανταστικά στοιχεία. Εγώ και ο Μιχάλης Ρινακάκης δουλέψαμε τους στίχους.” σχολιάζει ο Νίκος Σιγλίδης.


“Η προσέγγιση για το κιθαριστικό σόλο είχε να κάνει με το Αιγυπτιακό concept σε συνδυασμό με κάποια bluesy licks. Το συγκεκριμένο σόλο ήταν το πρώτο που συνέθεσα και ηχογράφησα για την μπάντα και προσπάθησα να το ταιριάξω με το υπόλοιπο κομμάτι όσο καλύτερα μπορούσα.” προσθέτει ο κιθαρίστας Νίκος Σαρμπάνης.


“Παρότι το μεγαλύτερο μέρος του κομματιού βασίζεται στην Αιγυπτιακή Μυθολογία, οι στίχοι καταλήγουν να έχουν διάφορες ερμηνείες! Η αιώνια μάχη μεταξύ καλού και κακού, η διαρκής αναζήτηση για σωτηρία, το ατελείωτο ψάξιμο για νόημα και ελπίδα, η επιθυμία για ισορροπία, και η λίστα συνεχίζεται... Συχνά γράφω στίχους με διάφορα επίπεδα ώστε ο κάθε ακροατής να μπορεί να δώσει τη δική του ερμηνεία.”, προσθέτει ο τραγουδιστής Μιχάλης Ρινακάκης.

 

“Αυτό είναι επίσης το πρώτο τραγούδι που ακούμε την “The Legionnaires Choir Ensemble” ,  που είναι βασικά ένα σύνολο ανθρώπων για gang φωνητικά, μια ιδέα που είχε ο Μιχάλης Ρινακάκης. Ένα νέο στοιχείο για εμάς και είναι εδώ για να μείνει!” προσθέτει ο Νίκος Σιγλίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: