Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

DEXTER WARD – III


DEXTER WARD – III


No Remorse Records


Facebook


Συνηθίζουμε να λέμε το ‘να πράγμα φέρνει το άλλο. Κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωσή μου. Από μικρή ηλικία ανακάλυψα την μαγεία της λογοτεχνίας του φανταστικού και της επιστημονικής φαντασίας. Στην κυριολεξία «καταβρόχθιζα» ότι έπεφτε στα χέρια μου. Εν συνεχεία ανακάλυψα και την αγάπη μου για την μουσική και συγκεκριμένα για το heavy metal. Το είδος της μουσικής που εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο το άλλο μου πάθος που ανέφερα παραπάνω. Θυμάμαι ώρες ατέλειωτες να παίζω το επιτραπέζιο hero’s quest και να ακούω το «Somewhere Far Beyond» των BLIND GUARDIAN. Τα χρόνια μπορεί να χουν περάσει από τότε, παρόλα αυτά πάντα εκτιμώ συγκροτήματα που παίζουν κλασικό heavy metal και αντλούν έμπνευση από τη φανταστική λογοτεχνία.


Τέτοια είναι και η περίπτωση των ΕλληνοΙταλών DEXTER WARD. Ένα συγκρότημα που έχει αντλήσει το όνομα του από χαρακτήρα που δημιούργησε ο τεράστιος Χ. Φ. Λάβκραφτ. Τι καλύτερο να ζητήσεις λοιπόν;


Ο νέος τους δίσκος φέρει τον απλό τίτλο «III» που είναι το λατινικό σύμβολο για τον αριθμό 3 όντας η τρίτη στουντιακή δουλειά του συγκροτήματος. Η κυκλοφορία περιλαμβάνει 8 συνθέσεις κλασσικού heavy metal με έντονο όμως και το επικό στοιχείο. Κάτι που δικαιολογείται αφού οι μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα ήταν πρώην μέλη των επικάδων BATTLEROAR.   


Όπως και το ίδιο συγκρότημα ομολογεί, μουσικά εμπνέεται από την τεράστια κληρονομιά που μας έχουν αφήσει οι IRON MAIDEN ως τώρα. Βεβαίως στον ήχο τους δίνουν και μια πιο επική διάσταση που συναντάμε σε 80’ς επικά συγκροτήματα προερχόμενα από την Αμερική. Συγκεκριμένα θα έλεγα ότι οι συνθέσεις τους βρίθουν από αναφορές σε συγκροτήματα όπως οι MANOWAR, SAVAGE GRACE, VISIGOTH και κυρίως οι OMEN. Πέραν αυτού η όλη κυκλοφορία για μένα αναδίδει μια ατμόσφαιρα που συναντάς σε Ιταλικά συγκροτήματα όπως οι DOMINE και οι ANTHENORA.     


Όλος ο δίσκος είναι καλοδουλεμένος και γεμάτος επικό συναίσθημα. Μουσική παιγμένη από την ψυχή και γι’ αυτό 100% ειλικρινής. Μια δουλειά που δεν θα σε κουράσει όσες φορές κι αν την ακούσεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα θετικά  για μένα και η θεματολογία των στίχων τους που αντλεί έμπνευση από την φανταστική λογοτεχνία, την ιστορία και την μυθολογία.


Όσοι ξέρετε το συγκρότημα κι έχετε ακούσει ήδη τις δουλειές του δεν θα απογοητευθείτε. Όσοι πάλι συναντάτε το όνομα αυτό για πρώτη φορά και είστε φίλοι του επικού heavy metal ήχου, αξίζει να το ακούσετε με πολύ προσοχή. Νομίζω ότι οι DEXTER WARD με συνέπεια και σταθερότητα αναδεικνύονται σε αξιοσέβαστη - υπολογίσιμη δημιουργική δύναμη στον ήχο που υπηρετούν.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: