Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Τα ευαγγέλια της κολάσεως

Τα ευαγγέλια της κολάσεως

My rating: 3 of 5 stars

Νομίζω, ότι ο Clive Barker στον χώρο του μυθιστορήματος τρόμου και φαντασίας είναι ένα όνομα που δεν θέλει πολλές συστάσεις. Το βιβλίο αυτό είναι άλλο ένα κεφάλαιο της ιστορίας του Πινχεντ, του δαίμονα που πολλοί από εμάς γνωρίσαμε στην σειρά ταινιών με τίτλο Hellraiser. Επίσης εδώ κάνει την εμφάνιση του κι ένας ακόμη αγαπημένος χαρακτήρας του συγγραφέα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ με τις υπερφυσικές δυνάμεις Χαρι Ντ' αμούρ. Ουσιαστικά το βιβλίο πραγματεύεται μια σύγκρουση μεταξύ των δυο αυτών χαρακτήρων.

Το βιβλίο αυτό, δεδομένων των ικανοτήτων του συγγραφέα, δεν το κατατάσσω ανάμεσα στις καλύτερες δουλειές του. Ναι το διαβάζεις ευχάριστα, υπάρχουν στιγμές καθηλωτικής φαντασίας, αλλά στο κυριότερο μέρος του ο συγγραφέας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αναπαράγει μοτίβα που χουμε γνωρίσει σε προηγούμενα βιβλία του και τα έχει αποδώσει με πολύ καλύτερο τρόπο. Η φαντασία του εδώ μου φαίνεται κάπως πιεσμένη, για να μην πω εξαναγκασμένη για ευνόητους λόγους. Μου έδωσε την αίσθηση ότι ο Clive Barker εδώ ξέθαψε ιδέες από το συρτάρι που είχε εκεί για έκτακτη ανάγκη. Για στιγμές δημιουργικής ανομβρίας.

Ευχάριστο ανάγνωσμα, λοιπόν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει τα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει ο ίδιος ο συγγραφέας με προηγούμενα βιβλία του

Δεν υπάρχουν σχόλια: