Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ACHELOUS - The Cold Winds Of Olympus EP
ACHELOUS - The Cold Winds Of Olympus
Independent
Οι Achelous λοιπόν, με τέτοιο όνομα και τέτοιο τίτλο για cd ξέρεις τι να περιμένεις. Epic - heavy metal θα χαρακτήριζα τον δίσκο. Η αλήθεια είναι ότι δεν τους είχα ακουστά και όταν ακούς epic ξέρεις ότι το συναίσθημα πρέπει να ξεχειλίζει για να κάνεις τον άλλον οπαδό σου. Εδώ λοιπόν τα παιδιά έχουν κάνει μια σπουδαία προσπάθεια, με πολύ καλή παραγωγή, και η απόδοση τους θα την έλεγα άξια!
Πολλά τα θετικά αρκετά και τα αρνητικά τα οποία θα θίξω με καλοπροαίρετο τρόπο ώστε να βελτιωθούν! Πάμε από την αρχή το EP ξεκινά με το πιο δυνατό τους κομμάτι κατά την γνώμη μου που είναι και το ομότιτλο. Ωραίες κιθάρες, καλοπαιγμένες, με πάθος και απλότητα! Αυτό είναι που μου άρεσε σε αυτήν την μπάντα η απλότητα που έχουνε, απλά riff , απλά σόλο και πάμε πίσω δεκαετίες. Νοσταλγείς σίγουρα και στο δεύτερο κομμάτι τους  " Guardians Of The Light ", το οποίο θα έλεγα είναι σαν να συνεχίζει το πρώτο κομμάτι. Αυτό σε κάνει να θυμηθείς εποχές που είσαι στα μπάρ και στα live και τραγουδάς τα αγαπημένα σου κομμάτια, αυτό είναι που κάνει το EP πετυχημένο . Σίγουρα κάτι τελείως σύγχρονο μαζί με το epic δεν κολλάει άρα έχουν καλή κατεύθυνση , παλαιά κατεύθυνση! Στο τρίτο κομμάτι η αλήθεια είναι ότι αλλάζει το πράγμα, άλλα ριφφάκια , τα δέκαταέκτα και οι μπουκοτές δίνουν ταχύτητα και πλέον δείχνουν δείγματα αλλαγής. Γενικά ίσως η παραγωγή ήταν αυτή που έκανε τα κομμάτια να δένουν τόσο.
Και το τέλος του Ep φτάνει με ένα ακόμα τραγούδι με παρόμοιο ύφος με τα πρώτα. Λοιπόν δεν είναι απόλυτα κακό οτι τα κομμάτια έμοιαζαν σχετικά, ίσα ίσα το κάνουν καλά αυτό που κάνουν, αλλά σε ολόκληρο cd θα κούραζε. Το παράπονο μου είναι για το μπάσο και τα τύμπανα, ως προς τον ρόλο τους. Είναι τόσο συνοδευτικά που θα ήθελες να ακούσεις ένα έντονο πρίμο σόλο στο μπάσο, ή ένα περίεργο μέτρο-ρυθμό στα τύμπανα . Ας πάμε λοιπόν στα αρνητικά για εμένα . Ωραία φωνή αλλά η προφορά θα έλεγα ήταν κάπως βαριά, δεν ξέρω ίσως είμαι λάθος αλλά με χάλασε. Η απλότητα θα έλεγα είναι ένα ακόμα μείων. Βασικά αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι . Το πείραμα τους πέτυχε σίγουρα αλλά πολύ πιθανόν το EP να ήταν πιο καλό αν είχε εμπλουτιστεί με πολλές κιθάρες ακόμα και πιο εγωκεντρικούς οργανοπαίχτες. Το άκουσα πολλές φορές και θα έλεγα με κέρδισε, με κάνει να περιμένω να δω τι μπορούν να κάνουν ακόμα, γιατί σίγουρα έχουν δυνατότητες . Το προτείνω να το ακούσετε όσοι θέλετε να νοσταλγήσετε εποχές που έχουν περάσει, και χαίρομαι που υπάρχουν μάγκες που παίζουν τέτοια μουσική ακόμα !
Thanasis Karadimos

Δεν υπάρχουν σχόλια: