Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: GRAVE DIGGER - Symbol of Eternity

 


GRAVE DIGGER - Symbol of Eternity


Rock of Angels Records


Homepage


Το να γράψω ποιοι είναι οι GRAVE DIGGER και να αναφερθώ στην ιστορία τους το θεωρώ περιττό. Το webzine μου απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε metal κοινό και το θεωρώ απίθανο κάποιος ή κάποια που ασχολείται με το είδος αυτής της μουσικής να μην έχει πετύχει κάπου το όνομα του συγκροτήματος ή να μην έχει ακούσει έστω μια σύνθεσή του. Ναι, μιλάμε για ένα συγκρότημα που μπορεί να καυχιέται ότι έχει γράψει αρκετά κλασσικά τραγούδια στο είδος μουσικής που αγαπάμε κι όλοι υπηρετούμε.


Η πρώτη επαφή μου με τους GRAVE DIGGER, δεν θα κρυφτώ,  υπήρξε το «Tunes Of War» που πλέον θεωρείται κλασσικό από το ευρύτερο φάσμα των metal οπαδών. Αυτή, λοιπόν, η ποιότητα της δουλειάς τους με οδήγησε να ανακαλύψω ότι το συγκρότημα εκείνη την περίοδο είχε κυκλοφορήσει κι άλλες εξαιρετικές δουλειές όπως τον δίσκο «The Reaper» και το «Heart of Darkness». Κι ενώ αγαπάω πολλές από τις δουλειές του συγκροτήματος και διαθέτω όλη του την δισκογραφία (ναι, ακόμη και το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ως DIGGER), ο δίσκος που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου είναι το «Knights of the Cross». Μάλιστα, έγινε το κίνητρο για να ασχοληθώ με την ιστορία των σταυροφοριών που εν πολλοίς διαμόρφωσαν και το σύγχρονο κόσμο που ζούμε.


Με χαρά, λοιπόν, διαπίστωσα ότι και με τη νέα τους δουλειά οι GRAVE DIGGER επέστρεψαν στιχουργικά στην περίοδο των σταυροφοριών. Βεβαίως, είναι αδύνατον να μην γίνουν σκέψεις του κατά πόσο η νέα δουλειά μπορεί να σταθεί στο ύψος του «Knights of the Cross». Μια ανησυχία που όμως εύκολα ξεχνιέται από τη στιγμή που αρχίζεις να ακούς τον δίσκο. Πραγματικά, δεν περίμενα να βρω τόση φρεσκάδα και πάθος στη νέα δουλειά του από ένα συγκρότημα που υπάρχει από το 1980 και πλέον δεν είναι στην πρώτη του νιότη. Κι, όμως, ο δίσκος βγάζει έναν ενθουσιασμό που συναντάς σε νέο συγκρότημα και οι συνθέσεις τους διακρίνονται για τα δυναμικά riff και την παθιασμένη βάρβαρη αγριοφωνάρα του Chris Boltendahl. Στοιχεία που αγαπήσαμε κι αγαπάμε στο εν λόγω συγκρότημα. Είναι αδύνατον να είσαι οπαδός της μπάντας και να μην συγκινηθείς από συνθέσεις όπως «Battle Cry»,  «Hell Is My Purgatory», «King of the Kings», «Heart of a Warrior» κ.λπ. Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα και για μένα προσωπικά ιστορική στιγμή είναι η συμμετοχή του μεγάλου Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην διασκευή του τραγουδιού του «Hellas Hellas» από τους GRAVE DIGGER.


Όπως ανέφερα δεν είχα υψηλές απαιτήσεις από τους GRAVE DIGGER διότι θεωρούσα ότι ότι είχαν να αποδείξουν το απέδειξαν με τα τόσα χρόνια παρουσίας τους στη σκηνή κι ότι με τις τόσες καλές δουλειές που έχουν κυκλοφορήσει ήδη έχουν κατακτήσει μια σημαντική θέση στην ιστορία της μουσικής μας. Κι, όμως, με τη νέα τους δουλειά ήρθαν και διατρανώνουν ότι είναι ακόμη δυνατοί, έχουν ακόμη καλές ιδέες και τραγούδια να προσφέρουν στον ακροατή και φυσικά ότι το πάθος τους για την heavy metal μουσική δεν έχει μειωθεί ούτε στο ελάχιστο. Δεν το συζητώ ότι οι φίλοι του συγκροτήματος πρέπει να αποκτήσουν τον δίσκο. 

 



Παραστατιδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: