Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

GALAXY – Lost From The Start EP

 


GALAXY – Lost From The Start EP


Independent


Facebook


Οι GALAXY ως συγκρότημα δημιουργήθηκαν το 2017 στην Αυστραλία. Μια χώρα, που κατ’ επανάληψη έχουμε πει, έχει πολύ καλή και ανθηρή metal σκηνή. Μια σκηνή που ξεκινάει από τα 80’ς, πιθανόν και νωρίτερα.


Το «Lost From The Start» είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος και αποτελείται από 5 συνθέσεις, που έχουν ως εξής:


Το «Traveller» που έχει διάρκεια λίγο παραπάνω από το ενάμιση λεπτό κι αποτελεί την εισαγωγή στο τραγούδι που ακολουθεί. Πρόκειται όντως για μια μικρή παρόλα αυτά ταξιδιάρικη σύνθεση που στο μυαλό μου έφερε τους παλιούς καλούς METALLICA.


«Dreaming Out»: το τραγούδι αυτό ξεκινάει με αναφορές πάλι στους METALLICA για να εξελιχθεί σε μια old school heavy/speed metal σύνθεση που κουβαλάει πάνω της έντονα επιρροές από τους τεράστιους MERCYFUL FATE ενώ καθώς προχωράει έχει και τις απαιτούμενες NWOBHM, IRON MAIDEN και JUDAS PRIEST δόσεις.


«Sons of Titan»: άλλη μια δυνατή σύνθεση, σχεδόν εθιστική θα έλεγα. Μια σύνθεση που όσο πιο πολύ ακούς τόσο περισσότερο θα γουστάρεις. Εδώ καταφέρνουν να ακουστούν σαν μια μίξη παλιών METALLICA και JUDAS PRIEST. Αδύνατον να μην τραγουδήσεις μαζί τους το ρεφραίν του τραγουδιού αυτού. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα άλλα τραγούδια της κυκλοφορίας, αυτό είναι γα μένα το καλύτερο.


«Paradise Divide»: Το τραγούδι κινείται στην ίδια μουσική κατεύθυνση με το προηγούμενο. Πρόκειται για μια σύνθεση που έχει επιρροές από JUDAS PRIEST και METALLICA, αλλά και μια έντονη ατμόσφαιρα που παραπέμπει στους MERCYFUL FATE.


«Lost from the Start»: όπως γίνεται αντιληπτό είναι το τραγούδι που φέρει τον ίδιο τίτλο με την παρούσα κυκλοφορία. Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια σύνθεση του δίσκου (έχει διάρκεια λίγο παραπάνω από τα 7 λεπτά). Ενδιαφέρουσα, όπως κι όλες που θα βρείτε στην κυκλοφορία αυτή. Προσωπικά μου ακούστηκε σαν μια «έξυπνη» μίξη επιρροών από MEGADETH, MERCYFUL FATE και ICED EARTH.


Συμπερασματικά, λοιπόν, έχω να πω ότι το «Lost From The Start»  είναι μια κυκλοφορία που έχει από την μια τον ενθουσιασμό της νεοσύστατης μπάντας, αλλά από την άλλη οι συνθέσεις διακρίνονται από μια ωριμότητα και λογική που συναντάς συνήθως σε έμπειρα συγκροτήματα του χώρου. Οι GALAXY προφανώς είναι οπαδοί των συγκροτημάτων που ανέφερα παραπάνω και κατ’ επέκταση του κλασσικού heavy/speed metal ήχου, αλλά δεν αναλώνονται σε απλή αναπαραγωγή των επιρροών τους. Δημιουργούν συνθέσεις με προσωπικότητα και φρεσκάδα που μπορούν να συγκινήσουν και τον πιο απαιτητικό φίλο του κλασσικού metal ήχου.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: