Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

CARMELO CALTAGIRONE – The Iron Man Review



CARMELO CALTAGIRONE – The Iron Man

Cielom Records


Δεν έχει πολύ καιρό που παρουσίασα μέσω της σελίδας μου αυτής την κυκλοφορία του Ιταλού κιθαρίστα CARMELO CALTAGIRONE με τίτλο «F*ck*d Alien», η οποία ουσιαστικά πρόκειται για μια συλλογή συνθέσεων του καλλιτέχνη από το 2012 μέχρι το 2017.

Μετά, λοιπόν, από αυτή την κυκλοφορία ο CARMELO CALTAGIRONE αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει όλες τους τις δουλειές μέχρι και σήμερα σε αναλογική επεξεργασία.

Το «The Iron Man» αποτελεί την πρώτη δουλειά του κιθαρίστα και κυκλοφόρησε τα τέλη του 2012. Μάλιστα, η εν λόγο κυκλοφορία προέκυψε κατόπιν πειραματισμών του CARMELO για την δημιουργία του προτζεκτ του με το όνομα CIB. Τελικά η μουσική που δημιούργησε για το ως άνω προτζεκτ κατέληξε σε αυτήν εδώ την κυκλοφορία.

Η κυκλοφορία αυτή είναι καθαρά instrumental και οι συνθέσεις που υπάρχουν εδώ προσφέρουν μια ποικιλία ακουσμάτων στον ακροατή με βασική τους αναφορά πάντα τον rock ήχο. Θα έλεγα ότι το «The Iron Man» έχει έναν έντονο 70’s rock/hard rock χαρακτήρα, δοσμένο όμως με έναν σύγχρονο τρόπο. Είναι, δηλαδή, μια κυκλοφορία που από την μια ακούγεται νοσταλγική, από την άλλη, όμως, περιέχει και πολλά σύγχρονα και μοντέρνα στοιχεία. Το πάντρεμα αυτό είναι πετυχημένο τις περισσότερες φορές και έτσι λειτουργεί προς όφελος του ακροατή. Να σημειώσω εδώ ότι μαζί με τα rock/hard rock στοιχεία του δίσκου θα ακούσετε και κάποια blues και jazz περάσματα.

Σαφώς πρόκειται για την πρώτη κυκλοφορία του CARMELO CALTAGIRONE, όπου είναι εμφανείς και οι επιρροές του, αλλά και η διάθεση του για πειραματισμό. Αν, λοιπόν, ψάχνετε, κυκλοφορίες που έχουν έναν ιδιαίτερο ήχο, τότε αξίζει να δοκιμάσετε την τύχη σας με αυτήν εδώ…


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: